Auto&vervoer

Tips voor op vakantie met de auto

vakantie
343views

Autovakanties zijn sinds het coronavirus een stuk populairder geworden dan daarvoor. Als je met de auto op vakantie gaat ben je meestal een stuk dichter bij huis dan wanneer je het vliegtuig pakt. Ook rijdt je makkelijker en spontaner weer terug naar huis. Ondanks dat je zo instapt en weg rijdt is het belangrijk om een aantal zaken te doorlopen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je in deze tijd met de auto naar het buitenland gaat? In dit artikel geven we je een aantal praktische, maar ook leuke tips mee. Op deze manier hopen wij dat je met een gerust gevoel vakantie kan vieren. Of dit nou in Nederland of in het buitenland gepland is. 

Tip 1: Let op het reisadvies dat wordt gegeven

In deze tijd is het jammer genoeg niet vanzelfsprekend dat je zomaar in het buitenland op vakantie kan. Een aantal maanden geleden was er in veel europese landen nog code geel afgegeven, maar momenteel is het oranje. Houd daarom voordat je vertrekt of een reis gaat plannen de actuele reisadvies voor je bestemming in de gaten. 

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de huidige maatregelen van je bestemmingsland. Zijn de winkels of terrassen open? Of kan je momenteel alleen maar afhalen. Dit heeft misschien wel invloed op de activiteiten die je had staan. Tegenwoordig is je ook dat veel mensen de natuur opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hiken. Dit kan je natuurlijk altijd ondernemen. Met behulp van een fietsendrager kan je bijvoorbeeld ook gemakkelijk zelf je eigen fiets meenemen. Dit scheelt een hoop huurkosten en je bent tenslotte ook met je eigen auto. Ben je met het gezin op vakantie? Wist je dat er ook fietsendrager 4 fietsen beschikbaar zijn? Maak er een gezellige en actieve vakantie van. 

Tip 2: Controleer je autoverzekering

Zoals je misschien al weet is  je autoverzekering gewoon geldig binnen heel Europa. Controleer wel altijd even voor vertrek wat de dekking precies is. Ben je bijvoorbeeld WA of WA beperkt casco verzekerd? Misschien is dit niet meer de dekking niet de wil of nodig hebt. Dan kan je wellicht je verzekering ergens anders oversluiten. 

Tip 3: Neem verplichte accessoires mee 

In sommige Europese landen is het verplicht om bepaalde producten mee te nemen in de auto. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. Dit is gelukkig is veel landen hetzelfde, maar in belgië is het ook verplicht om een verbanddoos mee te nemen. Wist je bijvoorbeeld ook dat het in polen verplicht is om een brandblusser mee te nemen? Vast niet waarschijnlijk. 

Tip 4: Terug rijden wanneer situatie veranderd 

Krijg je tijdens je vakantie te horen dat het reisadvies negatief is geworden? Dan is het verstandig om weer met de auto naar huis te rijden. Het risico dat je het virus krijgt wordt groter, maar ook een lockdown kan worden ingesteld. Wanneer je niet terug mag/kan komen worden de extra reis- en verblijfskosten niet gedekt door de reisverzekeraar. Wees hier goed bewust van. 

Leave a Response