MannenMens&gezondheidSportVrouwen

Top 3 sportsupplementen voor spieropbouw

sportsupplementen spieropbouw
949views

Als je wilt dat je spieren groeien, is het allereerst van belang dat je juist en regelmatig traint. Daarnaast is je voedingspatroon belangrijk. Daar blijft het echter niet bij: sportsupplementen kunnen ook goed helpen bij het opbouwen van spieren. Een combinatie van sporten, gezonde voeding en sportsupplementen zorgen voor het beste resultaat. In deze blog lees je wat de drie beste sportsupplementen voor spieropbouw zijn.

Sportsupplementen voor spieropbouw

Zie hieronder de drie beste sportsupplementen voor spieropbouw:

  • Creatine
  • Eiwitshakes
  • BCAA aminozuren

Hieronder wordt per supplement beschreven waarom het geschikt is voor spieropbouw.

Creatine

Creatine is een sportsupplement dat vooral door krachtsporters wordt gebruikt. De reden hiervoor is dat creatine onze spieren van energie voorziet. Deze energie is belangrijk om te presteren. Men voelt door het gebruiken van creatine meer kracht, waardoor de prestaties erop vooruitgaan. Daarnaast zorgt creatine ook zelf voor spieropbouw. Al met al is creatine dus een zeer belangrijk supplement voor mensen die hun spieren willen opbouwen!

Eiwitshakes

Wat je met eiwitshakes krijgt, is veel eiwitten in één shake. Eiwitshakes zijn dus een snelle bron van veel eiwitten en zijn daardoor geschikt als een sportsupplement voor spieropbouw. Je moet namelijk voldoende eiwitten consumeren om spieropbouw te realiseren. Niet iedereen lukt dat via voeding, en het lichaam neemt eiwitten van voeding niet even snel op als eiwitten van eiwitshakes. Hierdoor zijn eiwitshakes geschikt voor spieropbouw.

BCAA aminozuren

Naast creatine en eiwitshakes worden ook BCAA’s aangeraden als sportsupplement voor spieropbouw. Het blijkt namelijk dat BCAA’s zorgen voor meer spiermassa. Daarnaast zijn BCAA aminozuren een energiebron. Dat betekent dat ons lichaam de spieren minder aantast en in plaats daarvan energie van de BCAA’s haalt. Hierdoor heb je langer energie en worden je spieren minder aangepast. Een bijkomend voordeel van BCAA aminozuren is dat het supplement ook geschikt is voor spierherstel. BCAA’s zijn dus zeker van belang voor spieropbouw (en spierherstel).

Zijn sportsupplementen wel nodig?

Ben je sporter en wil je betere resultaten zien? Dan kunnen sportsupplementen jouw goed uitkomst bieden. Het is natuurlijk niet verplicht, maar je zult met de hierboven genoemde sportsupplementen zeker een verbetering zien in zowel prestaties als spieropbouw. Het is dan wel van belang dat je regelmatig traint en een gezond voedingspatroon hebt. In dat geval werken sportsupplementen optimaal.

Leave a Response