Travel

Top 5 leukste Giethoorn activiteiten

Heerlijke Huisjes
669views

Welkom in Giethoorn! Het Venetië van het Noorden. Midden in het Nationaal Park de Weerribben Wieden bevindt het kleine, maar o zo bekende dorp Giethoorn. Zomers overspoelt met toeristen in kleine bootjes die elkaar bijna altijd aanvaren, ’s winters als er genoeg ijs ligt kiezen voor noorderlingen ervoor om de schaatsen onder te binden om lekker een tochtje te schaatsen. Het waterrijke dorp geeft een idyllisch gezicht door alle eilandjes die verbonden zijn met een brug en op elk eilandje een prachtig mooi huis bevindt. Maar niet alleen varen is een to-do in Giethoorn. Naast varen kun je er ook heerlijk wandelen en fietsen door de prachtige natuur. Fietspaden en wandelpaden liggen dwars door dit mooie gebied en loop je over mooie bruggen en zie je een drukte op het water. Ga voor dagje in Giethoorn of huur een vakantiehuis in Giethoorn om te genieten van deze bijzondere omgeving.

Wat kun je doen in Giethoorn?

Je bent in Giethoorn waar je natuurlijk heerlijk het water op kunt, maar er is veel meer te beleven in de omgeving. Om je te inspireren hebben we een top 5 van leuke activiteiten in Giethoorn gemaakt. Hieronder lees je de top 5, beginnend bij nummer 5.

5. Kano huren. Lekker het water op, maar ook zelf actief bezig zijn, heerlijk! In Giethoorn kun je er ook voor kiezen om peddelend tussen de eilandjes door te varen, maar ook het grote water op. Zoals de Beulakerwijde, een groot meer of dwars door de Weerribben Wieden te peddelen. 

4. Fietsen / wandelen. In de omgeving van Giethoorn is een groot wandelnetwerk aangelegd met ruim 60 gemarkeerde routes. Voor zowel lange als korte wandelingen zit je hier echt goed. Je kunt lekker langs het water of in het bos lopen van natuurgebied de Weerribben Wieden. Liever op de fiets de omgeving ontdekken? Huur dan fietsen bij de plaatselijke fietsverhuur. Op sommige plekken ga je ook met een pontje over het water naar de overkant. Volg een mooie fietsroute of stippel je eigen fietsroute. 

3.  Nationaal Park Weerribben Wieden bezoeken. Om de hoek ligt een gigantisch groot natuurgebied waar lekker doorheen geslenterd kan worden. Als je in de buurt bent, bezoek dan ook zeker het bezoekerscentrum de Wieden en buitencentrum de Weerribben. Hier vind je allerlei informatie over het gebied, zoals de flora en fauna. 

2. Lekker eten in Giethoorn. In heel Giethoorn vind je leuke en idyllische restaurantjes met ieder een eigen specialiteit. Zo kun je bijvoorbeeld voor een A la Carte diner goed terecht bij Smit’s Paviljoen, het twee Michelin sterrenrestaurant de Lindenhof waar je genieten kunt van kwartelpootjes en zwezerik. Ben je met kinderen op vakantie of op pad? Dan is restaurant ’t Achterhuus perfect!

1. Dagje naar de Zwolle of Kampen. Verblijft u langer in Giethoorn, dan kan een bezoek aan deze historische Hanzesteden, met hun oude centrum, zeker een aanrader zijn. Lekker shoppen, cultuur snuiven of lekker terrassen. 

Wanneer gaan we?

Je hoeft je niet te vervelen bij een vakantie in Giethoorn. Wil je een dagje of ga je liever een weekendje of midweek naar Giethoorn? Bij een langer verblijf raden we aan eens te kijken naar de vakantiehuizen in Giethoorn of in de buurt van. Giethoorn is goed te bereiken en vaak ben je ook binnen drie uur in Giethoorn vanaf jouw woonplaats. Alle vakantiewoningen vindt u op heerlijkehuisjes.nl

Leave a Response