sport

Train je hersenen met deze denksporten

124views

In het weekend niets doen als je thuis bent kan saai zijn, vooral als je niet weet wat je moet doen. Gelukkig voor jou zijn er genoeg leuke indoor tafelspellen die je zullen vermaken als je niets te doen hebt. Deze spellen zijn schaken, backgammon en shogi. Deze indoor tafelspellen geven je niet alleen iets te doen dat erg leuk kan zijn, maar ze kunnen ook een soort denksport zijn voor jou en je vrienden of familieleden. Als je ze wilt spelen, kun je eenvoudig een backgammonbord, shogibord of schaakbord bestellen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat het bord wordt geleverd met de benodigde stukken.

Schaken: het spel van witte en zwarte stukken

Schaken is een bordspel voor twee spelers. Schaken is een abstract strategiespel dat iedereen kan spelen. Een schaakbord van 64 vierkanten met een raster van acht bij acht wordt gebruikt om het te spelen. Elke speler begint met zestien stukken. Die stukken zijn een koning, een koningin, twee torens, twee lopers, twee ridders en acht pionnen. Jij of je tegenspeler kan beslissen welke te nemen. Daarna kun je beginnen met het plaatsen van je stukken. Het doel van het spel is om de koning van je tegenstander schaakmat te zetten. Het betekent in feite dat de koning direct wordt aangevallen en niet kan vluchten. Een wedstrijd kan ook op een aantal andere manieren gelijk eindigen. Deze game vereist dat je je hersenen de hele tijd gebruikt. Als je dat niet doet, staat het ‘leven’ van je koning op het spel. Je wilt zeker niet verliezen van je tegenspeler, simpelweg omdat je een of twee verkeerde zetten doet.

Backgammon: het spel van het stapelen van stukken

Backgammon is een van de meest populaire spellen in de brede familie van tafelspellen. Backgammon wordt gespeeld met tellers en dobbelstenen. Elke speler gebruikt in het backgammon spel met twee spelers vijftien stukken die ook bekend staan ​​als ‘mannen’. Door twee dobbelstenen te gooien, bewegen deze stukken langs vierentwintig ‘punten’. Het doel van het spel is om de vijftien stukken over het bord te manoeuvreren en als eerste ze van het bord af te dragen of te verwijderen. Het spel van backgammon combineert vaardigheid en geluk bij het gooien van de dobbelstenen. De dobbelstenen kunnen het resultaat van een enkel spel bepalen. Spelers moeten kiezen uit verschillende alternatieven om hun stukken te verplaatsen bij elke worp van de dobbelstenen en mogelijke tegenbewegingen van de tegenstander te voorspellen. Spelers kunnen de inzet op elk moment tijdens het spel verhogen door gebruik te maken van de optionele verdubbeling kubus.

Shogi: het spel van witte stukken

Shogi kan worden beschouwd als een Japanse schaakvariant. Het wordt gespeeld op een bord dat in negen stukken is verdeeld. De grootte van de borden is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het spel dat je speelt. Voor degenen die niet bekend zijn met het spel en de spelprincipes, wordt het spel ook geleverd met een complete set instructies. Het primaire doel van het spel is om de koning van de tegenstander mat te zetten door ervoor te zorgen dat er geen veilige acties meer over zijn voor de tegenstander. Shogi is een van die schaakachtige spellen die vraagt ​​om strategie en kritisch denken vanwege de manier waarop het wordt gespeeld en hoe de koning wordt gevangen.

13 Comments

  1. L’obtention d’informations secrètes peut vous donner un avantage commercial sur vos concurrents, et grâce aux progrès technologiques, l’écoute électronique est plus facile que jamais de nos jours.

  2. Scrap copper purity standards Copper scrap collection center Scrap metal processing plant
    Copper cable scrap prices, Sustainable metal recovery, Copper scrap collection services

    Metal shredding services, Scrap copper buyers, Copper cable scrap import, Scrap metal reclamation center

Leave a Response