Mannentechnology

Veiligheid gaat voorop, maar wat kost een VCA-examen?

VCA-examen
605views

Veiligheid binnen een organisatie is ontzettend belangrijk en met die reden is VCA dan ook in het leven geroepen. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat een VCA certificaat precies is en waarom mensen een VCA examen moeten doen. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar VCA. Wat houdt VCA precies in en wat zijn de VCA examen kosten?

Wat is een VCA examen?


VCA is dus een examen die zowel voor de werkgever als de werknemer ontzettend belangrijk is. De werkgever is namelijk verplicht om zijn werknemer zo veilig mogelijk te houden tijdens zijn werkzaamheden. De werknemer is verplicht om op een zo veilig mogelijk manier te werken wanneer hij zijn werkzaamheden uitvoert. Deze beide onderdelen worden geleerd tijdens een VCA examen. Er zijn dan ook verschillende opleidingen wat betreft de VCA. VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers en de opleiding is dus vol met bepaalde manieren waarop de veiligheid van de werkgevers als de werknemers zo optimaal mogelijk kan zijn.

VCA certificaat


Aan het einde van de opleiding is het mogelijk om hiervoor een certificaat te halen. Dit certificaat geeft dus bij een werknemer aan dat hij veilig kan werken en bij een werkgever juist dat hij de veiligheid van zijn werknemers wil garanderen. Tijdens de opleiding leren de leerlingen een hoop verschillende onderwerpen die betrekking hebben op de veiligheid. Per vakgebied zijn er dus ook weer andere examens die gehaald moeten worden om op dat gebied zoveel mogelijk veiligheid te garanderen. Aan het einde van zo’n opleiding is het zo dat er een examen gedaan moet worden.

VCA examen kosten


De kosten van zo’n examen kunnen heel ver uit elkaar liggen. Allereerst is het zo dat er verschillende werkvelden zijn waarbij een examen afgelegd moet worden. Bij het ene werkveld kost de opleiding meer dan bij de andere. Daar komt nog eens bij dat er zowel een opleiding is voor de basiswerknemers als voor de werkgevers en managers in een bedrijf. Ook hier wil het natuurlijk zo zijn dat er een hoop verschil kan zijn in de kosten tussen de beide VCA examens.

Een voorbeeld van de VCA examen kosten kun je hier vinden.

Leave a Response