Uncategorized

Verhuizen? Zo houd je het betaalbaar

Het perfecte interieur vereist een deskundige blik
709views

Een verhuizing kost geld, zoveel moge duidelijk zijn. Hoeveel geld een verhuizing kost, naast de aankoop van het nieuwe huis zelf natuurlijk, dat heb je grotendeels zelf in de hand.

Hoeveel wil je zelf doen?

Hoeveel een verhuizing je kost, hangt grotendeels af van hoeveel hulp je inschakelt. Wil je je verhuizing compleet uit handen geven, van het inpakken in het oude huis tot het uitpakken in het nieuwe huis aan toe? Dan moet je diep in de buidel tasten. Kies je er echter voor om alles helemaal zelf te organiseren, dan kost het je maar heel weinig.

Voor welke optie je gaat, hangt grotendeels af van je situatie. Hoeveel geld heb je te besteden? Wat is je meer waard: tijd en gemak, of extra geld overhouden voor de inrichting van je huis, bijvoorbeeld? Verhuizen is iets dat je in principe helemaal zelf kunt doen, al zal je dan wel moeten accepteren dat het je aardig wat tijd kan kosten.

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met spullen inpakken die je voorlopig niet nodig hebt. Doe dit systematisch, dus per kamer, anders wordt het uitpakken van de dozen een klus die je nog weken gaat bezighouden. De veiligste manier om je spullen in te pakken en te vervoeren, is door verhuisdozen te gebruiken. Er zijn echter ook mensen die flink hun slag slaan bij de lege dozen in een supermarkt, en hier genoeg stevige dozen weten te scoren om hun spullen in te vervoeren. Is dit niks voor jou, zoek dan naar een verhuisdozen aanbieding. Er zijn genoeg winkels die ze zo nu en dan voor behoorlijk lage prijzen aanbieden.

Naast verhuisdozen, heb je eigenlijk ook een verhuisdeken nodig, of misschien zelfs meerdere. Je gebruikt deze om meubels te beschermen tijdens het transport, maar ook om bijvoorbeeld op de vloer te leggen zodat deze niet beschadigt. De aanschaf ervan hoeft niet veel te kosten, en voorkomt dat je schade oploopt, wat uiteindelijk veel hogere kosten met zich meebrengt.

Zelf rijden of laten vervoeren?

Zijn alle dozen ingepakt, dan sta je voor de volgende keuze. Ben je in staat om deze, plus je meubels, zelf naar je nieuwe woning te brengen? In een auto gaat dat meestal niet lukken, maar met een busje of een aanhangwagen kom je vaak een heel eind. Misschien kun je er eentje lenen van familie of vrienden, of is huren een optie? Zo niet, dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf vaak de enige optie. Dit kost je wat geld, maar probeer het positief te zijn: het scheelt je wel veel tijd en gedoe, en dat is ook wat waard.

Leave a Response