auto & vervoerentertainment

Verschillende soorten rubberboten

59views

Er doen zich veel opties voor bij het kopen van een rubberboot. De boten komen in allerlei soorten en maten. Het grootste verschil tussen de rubberboten? De bodem. De bodem van een boot maakt namelijk het verschil tussen een rubberboot en een RIB. Een normale rubberboot heeft een zachte bodem van rubber. Een RIB kenmerkt zich daarentegen met een harde en stevige bodem. Gemaakt van aluminium of hard polyester met daarbij een stevige romp of tube.

Voordelen van een RIB boot

Een RIB boot wordt gezien als de luxere versie van een rubberboot. De romp van de boot is namelijk van hard materiaal en zorgt daarmee voor meer comfort en een prettig gevoel op het water. Dankzij de harde bodem zijn ook de vaareigenschappen van de boot anders dan zijn variant met zachte bodem en romp. Een RIB maakt het bewegen over de boot gemakkelijker. De harde bodem zorgt namelijk voor meer evenwicht en stabiliteit. Hierdoor kunt u gemakkelijk even iets pakken voor in de boot of bijvoorbeeld van plek verwisselen. En dit zonder dat de boot alle kanten op wiebelt. 

Een harde bodem zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zorgt er ook voor dat u lange afstanden kunt varen en gemakkelijk over golven kunt varen. Met een zachte bodem kunt u dit als een stuk lastiger ervaren. Daarnaast kunt u met een RIB boot ook met comfort hoge snelheden bereiken. Een mooi voorbeeld van een luxe rubberboot met harde bodem zijn Brig Ribs. Brig RIBs worden gezien als de geavanceerdste rubberboten. BRIG RIBs komen in vele soorten en maten en verschillende soorten als het gaat om luxe. 

Vervoer

Een voordeel waar een normale rubberboot over beschikt is dat deze met gemak kan worden opgevouwen. Hierdoor kan de boot gewoon in de achterbak van je auto. Bij een RIB kan dit niet door de harde bodem en kuip. Echter is vervoer geen probleem. Met een boottrailer kun je namelijk gemakkelijk een boot met harde bodem vervoeren. Ook de boottrailers komen in alle soorten en maten. 

Het is belangrijk om de goede trailer te kiezen wanneer je besluit om een trailer te kopen. Belangrijke factoren zijn het gewicht dat de boot kan dragen een de lengte van de trailer. Wanneer je een boottrailer koopt voor je RIB boot is het ook belangrijk dat de harde bodem goed vastzit. Dit kan bijvoorbeeld worden geregeld door losse rollen op een boottrailer. Hierdoor zit de boot goed vast. De rollen zullen er dan voor zorgen dat de boot niet heen en weer beweegt en beschadigd tijdens het vervoer.

Ga je een trailer huren? Dan is het belangrijk dat je goed let of de papieren wel in orde zijn of dat de trailer geen schade bevat. Daarnaast is het ook nog slim om te checken of de bandenspanning goed genoeg is en natuurlijk of je auto de trailer kan dragen. De boot en trailer zorgen samen namelijk voor aardig wat gewicht. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een geschikt rijbewijs. De trailers zijn als snel lang, wat ervoor zorgt dat je niet zomaar met je normale rijbewijs de boot kan vervoeren. 

Leave a Response