zakelijk

Vier redenen om een bedrijfsfeest te organiseren

136views

Veel bedrijven houden jaarlijks een bedrijfsfeest. Het bedrijfsfeest organiseren vindt meestal plaats op het moment dat het bedrijf zoveel jaar bestaat of wanneer het bedrijf de medewerkers graag in het zonnetje wilt zetten na een zware periode. Een bedrijfsfeest lijkt in eerste instantie enkel voordelig te zijn voor de gasten. Zij zijn immers niet verantwoordelijk voor de organisatie, maar kunnen vervolgens wel profiteren van een fantastisch feest. 

Toch blijkt het bedrijfsfeest op termijn ook voor het bedrijf zelf gunstig te zijn. Een bedrijfsfeest blijkt namelijk invloed te hebben op het doen en laten van medewerkers op de werkvloer. Na zo’n personeelsfeest werken de medewerkers een stuk effectiever en beter samen. Daarnaast blijkt een feest de sfeer op de werkvloer sterk te verbeteren. Benieuwd naar meer redenen om een bedrijfsfeest te organiseren? Hieronder deel ik vier voordelen van een bedrijfsfeest.

Meer motivatie

Door de werknemers in het zonnetje te zetten, geeft het bedrijf de medewerkers de indruk dat zij het harde werk van de medewerkers waarderen. Deze waardering vleit de medewerkers en geeft hen nog meer motivatie om nóg harder te werken. Dit werkt simpelweg hetzelfde als het geven van een compliment aan een kindje dat zijn of haar werk goed uitvoert. Hij of zij voelt zich gezien en wilt op termijn nog beter presteren.

Betere samenwerking

In de introductie kwam kort naar voren dat een bedrijfsfeest leidt tot een betere samenwerking onder de medewerkers. Tijdens een bedrijfsfeest zullen de medewerkers vaak met elkaar in gesprek raken en ook onderwerpen naast het werk aanhalen. Hierdoor zullen zij een sterkere band opbouwen dat uiteindelijk leidt tot een betere samenwerking op de werkvloer. Om deze reden is het ook verstandig om op het bedrijfsfeest diverse activiteiten te organiseren, zodat de medewerkers met elkaar zullen moeten samenwerken en daardoor sneller met elkaar in contact zullen komen.

Betere sfeer op de werkvloer

Het is vaak lastig om een goede sfeer op de werkvloer te behouden als de werknemers elkaar niet goed kennen. De sfeer zal ongemakkelijk zijn. Een bedrijfsfeest zal hier verandering in brengen. De medewerkers zullen elkaar op een gezellig feest leren kennen, waardoor de sfeer op de werkvloer direct positief beïnvloed zal worden.

Plezier

Indien een werknemer geen plezier meer heeft in het werken, zal dit uiteindelijk leiden tot een ontslag. Een bedrijfsfeest kan deze situatie voorkomen. Door regelmatig leuke uitjes of feesten te organiseren, zal het werken beloond worden en zullen de medewerkers weer plezier krijgen in het werk. Hierdoor zal het bedrijf minder snel medewerkers verliezen en zal de sfeer op de werkvloer goed blijven.

Leave a Response