Huis en tuin

Vijf voordelen van muurisolatie voor jouw woning!

Vijf voordelen van muurisolatie voor jouw woning!
656views

Isolatie is een essentieel onderdeel van je woning. Dat geldt voor het dak en de vloer, maar ook zeker voor de muren. Een huis heeft vaak drie soorten muren: voorzetwanden, scheidingswanden en een spouwmuur. Het isoleren van al deze muren heeft veel voordelen en zorgt daarmee voor verhoogd wooncomfort. Meer weten? Wij hebben alle voordelen van muurisolatie hieronder voor jou op een rij gezet!

1. Aangename temperatuur in huis

Muurisolatie houdt de temperatuur in huis constant. Dat betekent dat je woning in de zomer koeler en in de winter juist warmer aanvoelt. Bovendien heb je met goede muurisolatie minder last van tocht, wat ook veel bijdraagt aan het wooncomfort.  

2. Lagere energiekosten

Als je woning van zichzelf al een fijne temperatuur heeft, zet je natuurlijk minder vaak de verwarming aan. Wanneer je de muren goed isoleert, bespaar je dus ook op je energiekosten én ben je hartstikke milieuvriendelijk bezig.

3. Minder kans op lekkages en regendoorslag

De spouwmuur van je woning bestaat uit een binnenmuur, een buitenmuur en de ruimte daartussen. Wanneer je deze ruimte opvult met isolatiemateriaal, verklein je de kans op lekkages en voorkom je regendoorslag. 

4. Minder kans op geluidsoverlast

Sommige isolatiematerialen hebben niet alleen thermische, maar ook akoestische eigenschappen. Wanneer je deze materialen gebruikt bij het isoleren van je muren, voorzie je je woning dus ook van geluidsisolatie. Dat betekent dat je minder last hebt van geluiden van buiten, zoals voorbijrijdende auto’s.

5. Verbeterde akoestiek 

Geluidsisolatie voorkomt niet alleen geluidsoverlast van buiten, maar verbetert ook de akoestiek binnenshuis. Zo voorkom je bijvoorbeeld galm en dat geluiden zich van de ene naar de andere ruimte verplaatsen. 

Overtuigd van het belang van muurisolatie? Dan wil je wellicht meer weten over de werkwijze, materialen en natuurlijk de kosten. Als je je goed inleest, kun je verschillende zaken met elkaar vergelijken en zo de juiste keuzes maken. Op die manier geniet jij zorgeloos van alle voordelen die muurisolatie te bieden heeft! 

Leave a Response