car techMannenzakelijk

Vind met GPS een Tesla laadpaal in de buurt

Vind met GPS een Tesla laadpaal in de buurt
1.54Kviews

Ben je in het bezit van een elektrische Tesla? Grote kans dat dit betekent dat je regelmatig op zoek bent naar een laadpaal voor je Tesla. Even boodschappen doen is geen probleem, aangezien de meeste bezitters van het automerk Tesla wel een laadpaal voor de deur hebben staan. Voor langere ritten, zoals een vakantie bijvoorbeeld, is het iets lastiger om de auto weer op te laden. Niet alle tankstations die je onderweg tegen komt zijn namelijk voorzien van een Tesla laadpaal inclusief laadkabel. Om te voorkomen dat je midden op de snelweg stil komt te staan is er nu een app ontwikkeld die door middel van een GPS aan kan geven waar er zich een laadpaal bevindt. Met een beetje geluk vertelt de app je zelfs hoeveel van die palen al in beslag genomen zijn en of er nog plekjes beschikbaar zijn. Vindt net zo snel een Tesla laadpaal als een tankstation door middel van dit mega handige GPS-systeem! Neem tijdens je reis een plaspauze en geniet van een lekker broodje terwijl je auto ondertussen opgeladen wordt.

Wat is een Tesla laadpaal?

Een Tesla laadpaal is noodzakelijk voor bestuurders die in het bezit zijn van een elektrische Tesla. Dit automerk staat erom bekend om elektrisch te rijden, wat beter is voor het milieu. Een elektrische auto moet net als een elektrisch apparaat zoals een laptop of mobiele telefoon opgeladen worden. In plaats van benzine of diesel rijdt een elektrische Tesla namelijk op elektriciteit. Om te voorkomen dat je onverwachts stil komt te staan naast de snelweg zijn er laadpalen geïnstalleerd inclusief een Tesla laadkabel. Deze palen maken het mogelijk om jouw vierwieler op te laden zodat jij je reis weer succesvol voort kan zetten. Het merk Tesla is pas in 2003 door twee Amerikanen opgericht maar behoort nu al tot de grote top wat betreft automerken. Het merk is vernoemd naar Nikola Tesla, een beroemde elektrotechnicus en natuurkundige uit de negentiende en twintigste eeuw. Het automerk verwierf pas echt succes toen Elon Musk er een jaar na de oprichting een groot bedrag in investeerde.  

Hoe werkt het vinden van een Tesla laadpaal?

Het vinden van een Tesla laadpaal en laadkabel is enorm eenvoudig. Open het desbetreffende GPS-systeem en laat je huidige locatie vastleggen. Tijdens het rijden zal het slimme systeem telkens aangeven of en waar er laadkabels beschikbaar staan. Met een beetje geluk valt deze laadpauze te combineren met een bezoekje aan een bijgelegen restaurant. Het GPS-systeem doet alles voor jou, jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je het systeem activeert. Vervolgens kan je met een gerust hart achter het stuur stappen zonder angst te hebben om plots zonder elektriciteit stil te komen staat op het midden van de Duitse snelweg bijvoorbeeld. Afhankelijk van het type Tesla hoef je daar sowieso niet heel bang voor te zijn. De meeste elektrische auto’s van dit merk hebben een bereik van vijfhonderd kilometer. Hiermee kom je al een heel eind in Duitsland. Ook de laadtijd kan enorm verschillen. Sommige modellen zijn binnen twee uur al weer klaar voor vertrek, terwijl anderen wel vijf tot zeven uur nodig hebben. 

Leave a Response