sport

Voordelen van een kinderwagen met luchtbanden

67views

Je bent op zoek naar een nieuwe kinderwagen en weet niet goed welke banden je hieronder hebben moet. Er zijn meerdere soorten banden en elke band heeft zo zijn eigen voor-en nadelen. Dit maakt het, het kiezen van de bandensoort natuurlijk niet veel makkelijker. Hieronder worden de 3 meest voorkomende soorten banden besproken. Zo kun je nagaan welke band er het best bij jou en je kind past en welke 3 in 1 kinderwagen goed bij jullie matcht.

Luchtbanden

Luchtbanden onder een kinderwagen zijn van veel mensen de favoriet. Een kinderwagen met luchtbanden is eigenlijk hetzelfde als de banden onder je fiets. Het verschil daartussen is dat de banden van de kinderwagen kleiner zijn. De buitenkant van de banden van de 3 in 1 kinderwagen zijn in de meeste gevallen van rubber gemaakt, in de binnenkant van de band bevindt zich dan uiteraard lucht..

Een kinderwagen met luchtbanden biedt veel voordelen. De luchtbanden zijn comfortabeler dan andere type banden. Door de lucht die zich binnenin bevindt, wordt er een fijne demping afgegeven voor je kind. Door deze demping in de banden zijn de kinderwagens met luchtbanden beter geschikt voor oneven terreinen zoals het bos. De banden zijn vaak wat groter en daardoor stabieler. Juist door deze grotere banden, zijn deze ook makkelijker vooruit te duwen.

Het nadeel aan luchtbanden is dat ze natuurlijk wel lek kunnen gaan. Het is immers lucht. Een band valt te plakken en dus deze banden ook!

Foambanden

Deze banden lijken een beetje op de banden onder een kinderwagen met luchtbanden. De banden zijn ook van rubber, maar zijn van binnen gevuld met rubberachtig schuim. Dit noemen ze foam. Foam banden kunnen, in tegenstelling tot luchtbanden, niet lek gaan. Er zit geen lucht in de banden dat kan ontsnappen. Dit is een groot voordeel. Ook hoef je de foambanden niet te onderhouden, want deze verliezen geen luchtdruk.  

De nadelen hiervan zijn dat de foambanden onder een kinderwagen zwaarder zijn dan de kinderwagen met luchtbanden. Dit maakt het moeilijker en zwaarder om de kinderwagen vooruit te duwen. Ook zijn foambanden hobbeliger dan luchtbanden.

Welke banden kies je dan?

Het is per persoon verschillend wat je fijner vindt. De ene band is anders dan de ander. Een kinderwagen zul je sowieso aanschaffen en nodig hebben, daarom is het maar goed om te bedenken welke banden je eronder hebben wil.

De luchtbanden zijn meer geschikt voor oneven terreinen en dus goed voor een tripje of wandeling naar het bos. Daarentegen zijn de foam banden hier minder geschikt voor. Deze zijn hobbeliger en beter voor gladde oppervlakken, dus voor een wandeling door de stad. Het ligt er dus maar net aan waar jij meer aandacht aan besteed en waarnaartoe jij je kind meeneemt. Ga dit na en baseer hierop je keuze.

De absolute favoriet blijven de luchtbanden door zijn vele voordelen.

Leave a Response