entertainment

Vreemde taal leren: 3 praktische tips

Vreemde taal leren: 3 praktische tips
167views

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een vreemde taal zo snel mogelijk onder de knie wilt krijgen. Bijvoorbeeld omdat je binnenkort een uitwisseling gaat doen of omdat je emigratieplannen hebt. Dan is het wel prettig als je de taal machtig bent. Helaas is dat niet voor iedereen even gemakkelijk. Zeker op latere leeftijd kan het lastig zijn om een geheel nieuwe taal aan te leren. Gelukkig is het niet onmogelijk. Met de juiste tips & tricks krijg jij die vreemde taal zo onder de knie. 

1. Schrijf je in voor een taalcursus 

Vergeet al die handige apps op je telefoon. Investeer geen tientallen euro’s in boeken, maar ga op zoek naar een kwalitatieve taalcursus. Op www.ste.nl vind je verschillende trainingen in diverse vreemde talen. Hierbij word je geholpen door een gekwalificeerde leraar en kies je zelf voor een training die bij jou past. Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat je één op één les krijgt? Dan is dit geen enkel probleem. Ook groepstraining is echter mogelijk. Het fijne hiervan is dat je van elkaar kunt leren en elkaar om hulp kunt vragen als dat nodig is. 

Wil je je aanmelden voor de trainingen STE? Houd er dan rekening mee dat er een wachttijd kan zijn. Bedenk dus goed in welke tijdspanne je de taal onder de knie moet krijgen. Wees je er ook van bewust dat je de zaken niet kunt overhaasten. Met de juiste begeleiding leer je sneller, maar er zijn geen shortcuts mogelijk. 

2. Wees er elke dag mee bezig 


Je kunt niet verwachten dat je een vreemde taal snel onder de knie krijgt als je slechts een uurtje per week oefent. Het is belangrijk om de hele dag door met deze taal bezig te zijn. Volg bijvoorbeeld het buitenlandse nieuws, probeer elke dag een stukje uit een (kinder)boek in de gewenste taal te lezen of doe ‘huiswerk’. Nog een slimme manier om snel wat alledaagse woorden te leren is door post-its op voorwerpen en spullen te plakken. Oefen hier ook zelf mee. Op die manier word je de hele dag blootgesteld aan deze vreemde taal. 

3. Zet ondertiteling in een vreemde taal aan 


Ben je dol op series kijken en doe je dit gegarandeerd elke aflevering wel? Gebruik je hierbij een streamingdienst? Dan is deze tip goud waard. Bij Netflix is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om de ondertiteling te veranderen. Verander deze in de taal die jij wilt leren. Omdat je de woorden hoort, kan je je serie nog altijd goed volgen. Ondertussen raak je wel meer gewend aan de vreemde taal, omdat deze telkens in beeld komt. 

Nog een groot voordeel is dat je hierdoor woorden kunt koppelen in de context. Het is bewezen effectief om woorden in zinsverband te leren. Zo leer je ook hoe deze precies gebruikt worden. Als je woorden los leert, is het veel moeilijker om zelf een zin te vormen. Dit kan je helpen om hier een beetje ‘feeling’ voor te krijgen. 

12 Comments

  1. Keyloggery są obecnie najpopularniejszym sposobem oprogramowania śledzącego, służą do pobierania znaków wprowadzanych z klawiatury. W tym wyszukiwane hasła wprowadzone w wyszukiwarkach, wysłane wiadomości e – Mail i treść czatu itp.

  2. Copper scrap repurposing methods Copper strip recycling Metal waste baling
    Copper cable collection, Scrap metal recovery and recycling center, Scrap copper alloys

    Industrial metal collection, Copper scrap compaction, Copper cable scrap treatment, Metal scrap brokerage

Leave a Response