sport

Waar moet een verpakking aan voldoen?

128views

Op het moment dat je product gaat verkopen met je webshop, is het belangrijk om goede verpakkingen te regelen. Hieraan zitten echter nog wel een aantal haken en ogen. De consument wil wel graag dat hun product volledig aankomt en daarom moet iedere webshop verpakking aan meerdere eisen voldoen. Wij vertellen je welke eisen dat zijn in dit blog en dan kun jij zonder zorgen jouw pakketten gaan versturen. 

Juiste formaat

Het is zeer slecht voor het milieu op het moment dat kleine producten in zeer grote dozen worden gestopt. Tuurlijk je hoeft slechts een enkele maat doos te bestellen en dat is misschien gemakkelijker. Maar de vervoerder kan minder pakketten meenemen en er wordt meer karton gebruikt om een pakketje te verzenden. Zorg er dus voor dat de grootte van je pakketten overeenkomt met die van je producten. 

Op het moment dat je product een stuk kleiner is dan de verzenddoos, moet je ook de doos aanvullen met opvulmateriaal. Dit is alweer slecht voor het milieu. Daarnaast maak je onnodige kosten door iedere keer veels te veel opvulmateriaal te gebruiken. Kortom, een goede optie is om te kiezen voor verzenddozen op maat

Verpakking verzenden

Wat zeer cruciaal is voor iedere verpakking, is dat er duidelijk staat weergegeven waar die naartoe moet. Hieronder een korte checklist waar iedere verpakking in ieder geval aan moet voldoen: 

 • Regel 1: de naam van de ontvanger;
 • Regel 2: straatnaam en huisnummer;
 • Regel 3: postcode met spatie tussen cijfer en lettergedeelte en plaatsnaam;
 • Plaats het adres in het midden van het pakket op de grootste zijde en zorg ervoor dat het adres er niet vanaf kan vallen;
 • Heb je een digitaal adreslabel? Kies een leesbaar lettertype zoals Arial, Calibri of Verdana met minimaal lettertype 10. 

Daarnaast is het ook belangrijk om het pakket te voorzien van een retouradres. 

 • Benoem je retouradres linksboven de plek waar je het adres op plakt; 
 • Benoem duidelijk dat het gaat om een retouradres door ‘afzender’ en ‘retouradres’ te vermelden;
 • Het retouradres heeft een kleiner lettertype dan het bezorgadres;
 • Plaats het retouradres ook in het pakket zelf, mocht het adres aan de buitenkant niet meer te lezen zijn. 

Hopelijk hebben we je meer informatie gegeven over verpakkingen van webshops en eventueel ook aan het denken gezet hoe jij beter om kunt gaan met jouw verpakkingen. 

8 Comments

 1. Niektóre programy wykrywają informacje o nagraniu ekranu i nie mogą wykonać zrzutu ekranu telefonu komórkowego.W takim przypadku można użyć zdalnego monitorowania, aby wyświetlić zawartość ekranu innego telefonu komórkowego.

 2. Environmental copper disposal Scrap copper prices Scrap metal analysis
  Copper cable scrap recycling services, Efficient metal scrap handling, Recycling scrap Copper

  Scrap metal conveyance, Copper recycling center, Copper cable recycling regulations, Scrap metal recycling and recovery

Leave a Response