Uncategorized

Waar moet je aan denken bij het ophangen van een vogelhuisje?

269views

Een vogelhuisje in je tuin ziet er leuk uit, zorgt voor gezelligheid én het is erg leerzaam. De verschillende vogels die er op af komen, zien hoe de vogels hun eigen nestje maken in jouw vogelhuisje en hoe ze voor hun jonge vogeltjes zorgen. Een vogelhuisje is leuk voor jong en oud. Kinderen vinden het leuk maar ook volwassenen en zelfs bejaarden vinden zo’n nestkastje erg leuk in de tuin! Niet voor niets is een vogelhuisje een echte cadeautip voor iedere gelegenheid!

Heb je een vogelhuisje en wil je deze gaan ophangen? Denk dan aan het volgende:

De plek en hoogte

Een vogelhuisje dient op de juiste plek en hoogte gehangen te worden. De meeste vogelsoorten houden van een beschutte plek. Kies dus altijd de kant waar de regen niet op staat en ook niet een plek waar in de zomer de hele dag de felle zon op staat te branden. Kies ook geen drukke plek. Een vogelhuisje naast je achterdeur is niet ideaal. Vogels zullen dan veel schrikken en niet rustig een nestje kunnen maken, geen ideale plek voor een vogelhuisje dus. Kies een plek waar het rustig is maar waar je het wel goed kunt zien. Het zou natuurlijk zonde zijn als je niet kunt zien welke vogels er op je vogelhuisje afkomen en wat er allemaal gebeurt.

Dicht op elkaar of ver van elkaar af

De ene vogelsoort houdt er van om met grote aantallen samen te zijn terwijl de andere vogelsoort liever geen soortgenoten of andere vogels om zich heen heeft. Wil je een bepaald soort vogels aantrekken met je vogelhuis? Zorg er dan voor dat je je goed inleest over de wensen van dit vogelsoort. Ze kunnen behoorlijk kieskeurig zijn!

Leave a Response