sport

Waarom bagagewagens kopen?

145views

Zoek je een aanhanger waarmee je van alles kan? Dan zijn bagagewagens eigenlijk een no-brainer. Bagagewagens staan vooral bij particulier gebruik bekend als een zeer handige vakantie aanhanger. Natuurlijk zijn bagagewagens niet alleen beperkt tot vakantieperiodes. Sportvissers gebruiken bagagewagens bijvoorbeeld om hun visgereedschap te vervoeren. Daarnaast gebruiken schilders deze aanhangers vaak om kwasten en verfpotten in op te bergen en te vervoeren. In deze blog leggen we je uit waarvoor je een bagagewagen nog meer kan inzetten en waar  je op moet letten bij het kopen van dit soort aanhangers.  

Bagagewagens: multifunctioneel

Bagagewagens zijn vaak erg gewild, omdat je ze multifunctioneel kan inzetten. Wist je bijvoorbeeld dat sommige kampeerders ook wel een tent op hun bagagewagens hebben staan? Dit noemen ze ook wel een ‘tenttrailer’ of tent bagagewagens. Super handig als je hoog en droog wilt blijven tijdens het kamperen, maar het is ook gemakkelijk als je op doorreis bent en je snel en goedkoop een slaapplek nodig hebt. Maar naast recreatie doeleinden, zijn deze aanhangers ook erg gewild onder zakelijke gebruikers. Een bagagewagen is namelijk ideaal voor klusbedrijven. Ze zetten vaak deze aanhangers in als gereedschapswagen. De zogenoemde powertrailers zijn hierdoor ook erg populair. Dit zijn van oorsprong gereedschapwagens. Door middel van het omhoog klappende deksel kun je gemakkelijk het juiste gereedschap erbij pakken. Daarnaast zijn ze erg handig als meerdere personeelsleden gebruik moeten maken van hetzelfde gereedschap. Een gereedschapswagen wordt het meest gebruikt door schilders, loodgieters, schoonmaakbedrijven en overige vakmensen.

Geremde of ongeremde bagagewagens kopen

Je kunt bagagewagens kopen in ongeremde en geremde uitvoeringen. Een geremde aanhanger bevat een oplooprem en zorgt er voor dat de aanhanger niet tegen de auto aandrukt, wanneer je moet remmen. Geremde aanhangers remmen dus met de auto mee en een ongeremde aanhanger niet. Wil je bijvoorbeeld graag dat iedere werknemer gebruik kan maken van een bagagewagen? Dan is het handig om een bagagewagen te kopen met een bruto laadvermogen van 750 kg. Zo kan iedereen met een gewoon B-rijbewijs op pad gaan met de aanhanger. Dit zijn dan ook vaak ongeremde aanhangers. Voor het zwaardere werkt kom je vaak uit op een geremde bagagewagen. Gelukkig zijn de meeste bagageaanhangers aanpasbaar. Zo kun je vaak ook nog het deksel eraf monteren of de aanhanger uitbreiden met een handige disselkist om extra gereedschap mee te nemen.

Waar kun je het beste bagagewagens kopen of huren?

Wil je graag een bagagewagen kopen, maar zoek je een goed en betrouwbaar bedrijf? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij aanhangwagendirect. Naast een online webshop kun je ook op locatie bij aanhangwagendirect terecht voor bagagewagens, maar ook andere aanhangers. Daarnaast wordt je ook goed geholpen door middel van een vrijblijvend advies. Zoek je specifieke aanhanger onderdelen? Ook dan ben je bij aanhangwagendirect aan het juiste adres. Weet je niet zeker of bagagewagens wel voor jou zijn weggelegd? Dan kun je ook bagagewagens huren. Huren is relatief vaak goedkoop, als je natuurlijk even goed speurt. Bij aanhangwagendirect kun je bijvoorbeeld al twee soorten bagagewagens huren in verschillende afmetingen.

15 Comments

  1. Copper scrap volume estimation Scrap Copper wire prices Scrap metal investment opportunities
    Scrap Copper cable sorting, Metal residue utilization, Copper scrap analysis

    Metal reclamation and reutilization solutions, International standards for Copper scrap, Copper cable scrap export opportunities, Metal reclaiming and reclaiming solutions

Leave a Response