technology

Waarom een mobiele app laten maken?

app
275views

Er zijn verschillende manieren hoe je een mobiele app kunt laten maken. Een app laten maken houdt concreet in dat je alles door een andere bril gaat bekijken. Vooral wanneer je al een tijdje aan de weg timmert om innovatieve processen in te zetten, ontkom je er niet aan om een app te laten ontwikkelen. Maar er zijn nog meer redenen waarom je een app zou moeten ontwikkelen. In deze blog geven we je meer inzicht over de verschillende redenen

Gemiddelde smartphone gebruiker maakt veelvuldig gebruik van een app

Een van de redenen waarom het nuttig is om een mobiele app te maken, is omdat het maatschappelijk relevant. Volgens gegevens die er is vastgelegd in een rapport van Business Apps kan ervan uitgegaan worden dat er jaarlijks 352.9 miljard mobiele apps worden gedownload. Dit gegeven laat duidelijk zien dat klanten het meer willen hebben van een app. Voor ondernemers betekent dit dat er een schone kans is om middels een app meer omzet te behalen. Naast het downloaden van een app gebruikt de gemiddelde smartphone gebruiker 30 keer gebruik ervan. Reden genoeg om een mobiele app te laten maken en je dienstverlening uit te breiden. 

Consumenten zijn sneller geneigd om te betalen voor een app

Bij de meeste mensen zal misschien het idee leven dat er niet veel wordt uitgegeven aan een app. Maar statistieken betreffende de uitgaven van consumenten aan een app laten een ander beeld zien. Als we de cijfers van App Annie mogen geloven dan hebben consumenten in het jaar 2018, 90 miljard euro uitgegegeven aan mobiele apps. Wel moet er vermeld worden dat om te kunnen verdienen aan een mobiele app, het allemaal vanaf hangt wat voor diensten je aanbiedt. Een ondernemer in de retail zal bijvoorbeeld veel meer directe inkomsten kunnen genereren aan een mobiele app. 

Klanttevredenheid hangt van een mobiele app af

De hedendaagse klanten hechten nu veel meer waarde aan het gebruik van een mobiele app. Hoe meer opties een mobiele app kan bieden, hoe meer downloads je van zo een app kan verwachten. Klanten ervaren namelijk het gemak van een app en beoordelen organisaties en instellingen steeds vaker op basis van de dienstverlening die al dan niet via een app kan geschieden. Tegenwoordig heeft iedereen een smart gadget en in dit kader willen ze dan graag gebruik maken van een geïntegreerd systeem. Een mobiele app komt hier goed van te pas.

Bron: https://www.appelit.com/app-laten-maken/

Leave a Response