Uncategorized

Waarom een vakantie naar Spanje boeken?

43views

Spanje, een prachtig vakantieland. Vele toeristen vanuit de hele wereld trekken jaarlijks weer naar Spanje. Bekend om zijn tapas en flamenco, maar waarom is Spanje nog meer zo bekend? Spanje heeft veel te bieden, van alle kanten die je zoekt op een vakantie. Wat zijn nou de redenen om een vakantie te boeken naar Spanje? Alle redenen om jou vakantie te boeken, vind je hieronder!

De kunst

Als eerste punt om je vakantie naar Spanje te boeken, gaat het om de kunst en de bezienswaardigheden. De Spaanse kunst blijft over de hele wereld intrigerend, ook al spreekt het je normaal niet aan. Bij Spaanse kunstenaren moet je denken aan: Picasso, Dalì of el Greco. Bezoek de museums waar je ’s werelds meest bekende kunstwerken kunt zien. Kun jij niet wachten? Boek dan jouw vakantie naar de populaire vakantiebestemming Spanje!

Het klimaat

Een van de meest bekendste redenen om je vakantie naar Spanje te boeken, is het klimaat met zijn stranden. In Spanje kun je genieten van veel zon. Het is immers het meest zonnige land van Europa en het land telt maar liefst 300 dagen aan zonneschijn. In de lente en zomer zijn de temperaturen het oogst, maar in de herfst en de winter kun je ook zeker niet klagen. Het is dé bestemming om te ontsnappen van het koude weer.

Bij dit heerlijke klimaat komen natuurlijk ook prachtige en warme stranden kijken. Spanje ligt er bomvol mee. Er zijn verschillende soorten stranden, afhankelijk bij welke plaats je in de buurt zit. Denk aan kiezelstranden, maar ook aan witte zandstranden met helderblauw water.

Eten en drinken

Niet alleen het klimaat spreekt de mensen aan om een vakantie naar Spanje te boeken, maar ook de culinaire gerechten en de overheerlijke dranken van het land. Denk aan: rode wijn, tapas, paella, sangria, cava, manchego, kaas, chorizo en nog veel meer lekkernijen. In elke regio zijn meer andere specialiteiten: in Valencia de paella, Catalonië met zijn zeevruchten en de churros van Madrid. Echter eten ze in Spanje wel een stukje later dan in Nederland. Ga dus zeker niet te vroeg naar het terras!

De natuur

De stranden in Spanje zijn prachtig en sommige ook rustgevend. Deze mooie stranden kun je ook combineren met bergen. Na Zwiterland is Spanje het land met de meeste bergen en heuvels. In de provincies Asturias en Cantabria heb je de mooiste bergen en kliffen aan prachtige stranden en baaien.

Ook de eilanden van Spanje zijn niet te missen. Mallorca, Tenerife, Menorca, Lanzarote, Gran Canaria, Ibiza en ga maar door…. Allen prachtige eilanden en perfect voor een heerlijke vakantie.

Leave a Response