health

Waarom eucalyptusolie handig is

eucalyptus
580views

Er zijn veel producten waarvan beweerd wordt dat het een positief effect heeft op jouw gezondheid. Eucalyptusolie is hier wellicht een van. Wat is dit voor Olie en wat is het effect van dit product? Onderstaand worden er verschillende voordelen geformuleerd. 

Wat is eucalyptusolie? 

Eucalyptusolie is een olie wat gewonnen wordt uit de bladeren van een eucalyptusboom. Er zijn meer dan 500 verschillende soorten eucalyptus, maar minder dan 20 soorten zijn daadwerkelijk geschikt voor commerciële doeleindes. De overige eucalyptussoorten hebben geen tot weinig olie in de bladeren. Een van de meest gebruikte eucalyptussoorten is de Eucalyptus Polybractae. 

Wat is het effect van eucalyptusolie? 

Het effect van eucalyptusolie is meervoudig. Het heeft antibacteriële eigenschappen, het is een natuurlijke pijnbestrijder, het stimuleert het immuunsysteem, het werkt verfrissend en het is een natuurlijk pesticide. Door dit meervoudige effect kan er gesproken worden over een wondermiddel. Naast de bovenstaande effecten heeft het ook buitengewone effect waarvan jij misschien nog niet wist dat het kon. 

Antibacteriële werking

Voor vele kleine medische aandoeningen kan eucalyptusolie worden ingezet. Wanneer de olie in contact komt met lucht wordt er een soort ozon gecreëerd. Deze laag zorgt voor een antibacteriële werking. Het is algemeen bekend dat de ozon een uitstekende antiseptische eigenschap heeft. Hierdoor kan het gebruikt worden voor schaafwonden, kleine wondjes en zweertjes. 

Natuurlijke pijnbestrijding 

Voor kleine pijntjes en ontstekingen kan eucalyptusolie worden gebruikt. Deze eigenschappen maken eucalyptusolie een zeer effectief medicijn om pijn te bestrijden. Voorbeelden van kleine pijntjes kunnen zijn: artritis, verstuiking, fibrose, zenuwpijn en spierpijn. 

Stimulatie immuunsysteem

Door de eucalyptusolie dagelijks te gebruiken kan het immuunsysteem een boost krijgen. Dit omdat de olie bijvoorbeeld een positieve werking heeft op de luchtwegen. Schone luchtwegen zorgen voor meer vitaalheid en een beter immuunsysteem. 

Natuurlijke pesticide

Alles omvattend kan gezegd worden dat eucalyptusolie een natuurlijk pesticide is. Het werkt zowel helend als verfrissend en draagt bij aan een verhoogde vitaalheid. 

Leave a Response