MannenPC&internet

Waarom hulp inschakelen bij een aanbesteding een goed idee is

Waarom hulp inschakelen bij een aanbesteding een goed idee is
716views

Als je van plan bent om je met jouw bedrijf in te schrijven op een overheidsopdracht, raden wij aan om serieus te kijken naar het inschakelen van de hulp van een specialist. Aanbesteden is namelijk een vak apart. Om de winkans op de opdracht te vergroten, kan een expert net dat beetje extra geven waardoor de kans dat jij de opdracht krijgt, groter is. Wil jij dus de winkans op jouw aanbesteding vergroten? Lees dan snel verder.

Nationaal of Europees?

Zowel bij nationale als Europese aanbestedingen is het aan te raden om hulp in te schakelen om zodoende de kans op winnen groter te maken.

Bij nationaal aanbesteden zijn de opdrachten te groot voor de meervoudig onderhandse procedure, maar de aanbesteding is niet groot genoeg om er een Europese aanbesteding van te maken.  Hierbij wordt er voor gekozen om alleen de Nederlandse markt op te gaan. De te volgen manier hiervoor kan zowel openbaar als niet-openbaar zijn.

Bij Europees aanbesteden heeft deopdracht een dusdanige waarde, dat deze boven de Europese drempelwaarde uit komt. Bij een Europese aanbesteding moet de opdracht bekend gemaakt worden in een speciaal Europees publicatieblad. Op die manier hebben alle bedrijven uit de EU kans om zich in te schrijven op de opdracht.

Vergroot je winkansen op de opdracht

We begonnen deze blog met de boodschap om hulp in te schakelen als van plan bent om mee te doen met een aanbesteding. Waarom? Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Zowel bij een nationale als Europese aanbesteding vergroot je hiermee de winkansen aanzienlijk. Een adviseur in aanbesteding weet namelijk wat er nodig is om een onderscheidende offerte neer te leggen en kent ook alle eisen en regelgevingen.

Wanneer je zonder hulp een aanbesteding ingaat, is de kans groot dat deze wordt afgewezen. Uiteraard kan dat een goede leerschool voor je zijn. Maar uiteindelijk wil je die opdracht binnen halen, toch? Daarom is het aan te raden om een specialist (of een bedrijf) in te schakelen dat voor jouw de beste offerte kan neerleggen binnen wat er nodig is.

Leave a Response