Huis en tuin

Waarom kiezen voor antieke stijl in huis?

38views

Zwierige vormen, houten vloeren, goudkleurige elementen en prachtige kroonluchters: antiek is weer helemaal terug van weggeweest. Antiek moet niet verward worden met vintage, want waar vintage meubels tussen de vijfentwintig en honderd jaar oud zijn, is antiek tenminste honderd jaar oud. Denk bijvoorbeeld aan de Barok, Rococo of Victoriaanse periode. Waarom zou je in de huidige, moderne tijd kiezen voor zulke oude meubelstukken? Naast dat antiek heel goed te combineren is andere stijlen, heeft antiek nog andere prettige kenmerken die hieronder verder worden uitgelegd.

Antiek geeft sfeer

Door antieke items toe te voegen aan je interieur, creëer je sfeer in je woning. De elegante vormen, donker houten elementen en fonkelende, prachtige kroonluchters geven extra warmte en uitstraling aan een kamer. Het is niet direct nodig om alles in de kamer in antieke stijl te hullen. Enkele antieke meubelstukken, lampen of accessoires geven al een chique en bijzondere stijl aan je woning. Het voordeel van antieke meubels is dat ze van een zware kwaliteit zijn gemaakt en vaak handgemaakt, waardoor ze heel lang mee gaan.

Oud en toch hip

Wie dacht dat antiek niet meer van deze tijd is, heeft het mis. Deze stijl is terug van weggeweest, want er wordt steeds meer gerecycled en hergebruikt. Zo ook met meubels. Die ene bank of tafel in het huis van je oma kan daardoor prima weer gebruikt worden in jouw nieuwe woning. Ook worden steeds meer antieke meubelstukken, lampen en accessoires online aangeboden. Het is zonde om deze bijzondere items verloren te laten gaan. Bovendien kun je een antieke stijl prima combineren met moderne meubels. Zo creëer je van iets ouds toch weer iets hips.

Eyecatchers

Antiek kenmerkt zich doordat het handgemaakt is en veel details bevat. Een antiek meubelstuk in je interieur is daarmee een echte eyecatcher. Kies je voor een antieke bank, tafel of lamp, zorg er dan voor dat de rest van het interieur een rustige, minder opvallende stijl heeft. Hierdoor gaat de aandacht naar het antieke meubelstuk en komt deze echt tot zijn recht. Omdat een antiek item oud is, heeft het al een heel leven achter zich en bevat ieder item zijn eigen verhaal. Het is dus nóg mooier als je jouw gasten niet alleen jouw nieuwe aanwinst kan laten zien, maar ook de geschiedenis ervan kan vertellen.

Leave a Response