Uncategorized

Waarom kiezen voor een haartransplantatie?

569views

Haartransplantatie is een veel overwogen optie, zeker voor mannen. Bij mannen komt kaalheid vaak voor. Sommige mannen worden al kaal in hun 20’er jaren. Haartransplantatie is een populaire vorm van cosmetische chirurgie voor mannen. Haarvervangende chirurgie is het proces waarbij gezonde haarzakjes worden verplaatst en in het kale deel van het hoofd worden geïmplanteerd, zodat er weer haargroei is. Deze procedure bestaat al vele jaren en wordt algemeen beschouwd als een veilige en effectieve procedure voor het vervangen van haar. Ben jij kaal of kaal aan het worden en overweeg je haartransplantatie? Lees dan zeker verder.

Redenen waarom mensen voor haartransplantatie kiezen

Dus waarom is het voor veel mensen een keuze om deze procedure te ondergaan? De belangrijkste reden om deze procedure te ondergaan is om een kleine kale plek op het hoofd, of een volledig kaal hoofd, weer van haar te voorzien. Sommige mensen worden geboren met een kale plek op de hoofdhuid of krijgen dit door bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk. In veel gevallen ligt kaalheid in het DNA. Wanneer je opa en je vader al vroeg haarverlies hadden, dan is de kans groot dat ook jij dit krijgt. Vroeger was haartransplantatie nog een weinig voorkomende ingreep, tegenwoordig doen steeds meer mannen het. Het is voor mannen ook belangrijker geworden hoe zij eruit zien. Het wordt echter ook gebruikt voor vrouwen met dunner wordend haar, en kan worden gebruikt om mensen met terugtrekkende haarlijnen te helpen. Denk aan dieper wordende inhammen links en rechts op je hoofd.

Hoe komt het dat mannen snel kaar worden?

Mannen lijden aan deze aandoening om een aantal redenen, waaronder genetica, leeftijd en hormonen. Dit heeft te maken met onder andere testosteron. Daarom is het belangrijk dat jij je als man je hierop gaat voorbereiden. Zeker wanneer kaalheid in de familie voorkomt. Hoe zou jij ermee omgaan als je kaal wordt? Praat erover met vrienden, familie of al met een arts als je geïnteresseerd bent in het ondergaan van een haartransplantatie. Je dient altijd eerst de haar transplantatie te bespreken voordat je kan starten met de procedure.

Haartransplantatie bij littekens

Naast kaalheid of kale plekken, is een andere reden om deze geavanceerde behandeltechniek te kiezen om littekens of littekenweefsel te camoufleren. Een litteken op je hoofd kan door allerlei redenen ontstaan. Van een operatie tot een ongeval. Zeker op de zijkanten van je hoofd of de achterkant kan dit voorkomen. Haartransplantatie helpt om de nieuwe haarzakjes op de juiste plaats te positioneren ten opzichte van je bestaande haar, zodat er geen lijnen zichtbaar zijn wanneer de operatie is voltooid. Deze techniek heeft ook als resultaat om een minder opvallend litteken volledig uit het zicht te halen. Zowel bij mannen als vrouwen komt dit voor. En waarbij mannen die een kaal hoofd geen probleem vinden nog wel eens ervoor kiezen om al hun haar af te scheren, is dit voor vrouwen vaak geen optie.

Alternatieven

Voor haar transplantatie zijn eigenlijk geen alternatieven. Het dragen van een pruik is eigenlijk de enige echte andere oplossing. Ook op dit gebied is de laatste jaren veel ontwikkeling geweest. Er zijn zelfs pruiken die je semi-permanent kan dragen en waar je ook mee kan zwemmen. Maar zo echt als een haartransplantatie kan een pruik natuurlijk nooit zijn. Plan daarom snel je afspraak in via Transhair.nl.

Leave a Response