Huis en tuin

Waarom kiezen voor een schommel hout?

737views

Op het moment dat je van plan bent om een schommel te kopen zal je daarvoor verschillende keuzes moeten maken. De eerste keuze is er direct één die erg belangrijk is. Het gaat hierbij dan uiteraard om het materiaal. In principe maken we binnen de markt op dit vlak voornamelijk een onderscheid tussen enerzijds de metalen schommels en anderzijds de schommels die zijn vervaardigd uit hout. Er kan worden vastgesteld dat door de jaren heen voornamelijk de schommel hout aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Dat nochtans ondanks een hoger prijskaartje. Hoe komt dat nu precies en is een houten schommel ook voor jouw kinderen de beste keuze? Je ontdekt het meteen hier op deze pagina!

             Wat maakt een schommel hout nu precies zo interessant?

Op het moment dat je het aanbod met schommels op de markt onder de loep gaat nemen zal je direct kunnen ontdekken welke verschillende mogelijkheden er in grote lijnen allemaal bestaan. Voor wat het materiaal van de schommel betreft maken we een onderscheid tussen:

  1. Schommels die zijn gemaakt van hout;
  2. Schommels die zijn vervaardigd uit metaal;

Op deze pagina gaat het voornamelijk om een schommel hout. Deze blijkt vandaag de dag in de praktijk ook veruit de interessantste keuze te zijn voor veel mensen. De reden daarvoor hoeft eigenlijk niet ver te worden gezocht. In eerste instantie is het zo dat houten schommels er veel aantrekkelijker uitzien in vergelijking met de metalen varianten. Daarnaast spreekt het echter voor zich dat ook eenvoudiger uitgebreid kunnen worden.

Voor een schommel van metaal geldt dat ze altijd in dezelfde vorm blijft bestaan als waarin ze is aangekocht. Dat is niet het geval bij een schommel hout. In dat geval is het dan ook zo dat de schommel stelselmatig kan worden uitgebreid tot ze is uitgegroeid tot een honderd procent volwaardig speeltoestel. Dit heeft ook als voordeel dat de schommel hout mee kan groeien met de leeftijd van het kind. Dat is bij een schommel van metaal helaas niet mogelijk.

             Conclusie; het overwegen van een schommel hout is zeker interessant!

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat de aankoop van een schommel hout in de praktijk gepaard gaat met heel wat interessante, praktische voordelen. Deze praktische voordelen zijn evenwel nog niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook zoiets bestaat als een visueel voordeel waar een dergelijke schommel op kan rekenen. Houten schommels beschikken over een mooie, natuurlijke uitstraling die niet afsteekt tegen de rest van de tuin. Dat geldt in het merendeel van de gevallen wel voor exemplaren die zijn gemaakt van staal.

Veel mensen zijn dan ook (terecht) van mening dat een dergelijke schommel hun tuin negatief beïnvloedt. Dat geldt niet voor een schommel hout, integendeel. Deze schommels zien er mooi uit en vormen door hun natuurlijke karakter het verlengde van je tuin. Zelfs indien je wenst te kiezen voor de plaatsing van een dubbele schommel en / of wanneer je hebt gekozen voor de realisatie van een compleet speeltoestel van hout is dit eigenlijk geen enkel probleem. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, een schommel van hout overwegen voor in je tuin kan in de praktijk altijd meer dan de moeite waard zijn.

Kijk voor meer exemplaren op Wickey.nl.