Uncategorized

Waarvoor kan ik een tribometer gebruiken?

250views

Vraag je je af wat een tribo meter is en hoe het Gebruik van een tribometer of de werking van een potentiostat in zijn werk gaat? In deze blog zit je goed! Een tribometer wordt gebruikt om de wrijving en slijtage tussen twee oppervlakken vast te stellen en op te meten. Tribometers heb je in verschillende soorten, maar de meest bekende is de platte of bolvormige. Tijdens het gebruik van een tribometer wordt het oppervlak van de tribometer over een ander materiaal heen verplaatst. Voor de test wordt een exact gewicht gebruikt. Bij de laatste meting wordt vastgesteld hoeveel slijtage er is. Hierbij wordt ook vaak gekeken naar de levensduur van het oppervlak. Wil je meer weten over tribometers en de werking van een potentiostat? Lees dan snel verder!

Wat is tribologie?

Tribometers komen voort uit de tribologie, wat een studie van de slijtage van objecten is. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de slijtage en wrijving tussen twee oppervlakken en objecten. Veel bedrijven gebruiken een tribometer om vast te stellen hoe lang een materiaal meegaat en hoe sterk een materiaal is. De Werking van een potentiostat staat ongeveer gelijk aan die van een tribometer.

Welke tribometers zijn er?

Er zijn verschillende soorten tribometers, die allemaal het beste werken op een ander soort materiaal. De meest voorkomende tribomachine is een platte schijf die gemaakt wordt van diverse materialen. Wanneer de tribometer klaar is voor gebruik, wordt de zonde over het oppervlak geplaatst. Hierbij wordt getest hoe sterk het materiaal is en hoeveel materiaal er gebruikt moet worden. Ook zijn er tribometers met variabele incidentie. Deze meter wordt gebruikt voor het meten en bepalen van de slipweerstand van een bepaald oppervlak. Deze tribometer bestaat uit een zuiger die met steeds meer druk naar beneden geplaatst wordt. Hierna wordt het slipweerstandnummer bepaald. Vaak wordt deze tribometer gebruikt om te testen of een werkplek wel veilig genoeg is.

Leave a Response