sport

Wanneer is een brommer een oldtimer?

172views

Een oude brommer rijden kan ontzettend leuk zijn, maar voordat je er een koopt, bijvoorbeeld Honda brommer oldtimer, zijn er wel een aantal zaken waar je over moet nadenken. Allereerst: wanneer is een brommer een oldtimer, en wat zegt dat nou eigenlijk? 

Is een Honda brommer oldtimer of niet? 

Oldtimers zijn, zoals de naam je misschien al doet vermoeden, oudere brommers die juist door hun oudere ontwerp zeer gewaardeerd worden onder hun liefhebbers. Niet alleen zijn dit vaak zeer degelijke brommers die gemakkelijk nog een aantal jaar meekunnen (zeker omdat ze vaak erg goed onderhouden worden door hun eigenaren, maar ook brengt het hebben van een oldtimer een paar praktische voordelen met zich mee als het gaat om het verzekeren en het betalen van belastingen. Een oldtimer kan namelijk ook met een speciale verzekering verzekerd worden, die vaak niet alleen aanzienlijk goedkoper is maar ook een zeer uitgebreide dekking kan bieden. 

Een oldtimer of niet? 

Maar de vraag of een bepaalde brommer nou een oldtimer is of niet is minder snel te beantwoorden dan dat je zou denken. Het is namelijk nogal afhankelijk van degene aan wie je het vraagt. Volgens de definitie van de overheid betreft het een brommer die meer dan 20 jaar geleden geproduceerd is. Zeker verzekeraars stellen daar echter meestal nog een paar aanvullende voorwaarden aan. Soms alleen in een restrictievere leeftijdsbeperking, zoals bijvoorbeeld pas vanaf 25 of zelfs 30 jaar, maar vaak ook in de vorm van een maximaal gewicht. Ook kan de eis worden gesteld dat er slechts een bepaald aantal kilometers (bijvoorbeeld  < 7500 km) per jaar gereden mag worden. Vaak willen deze verzekeraars namelijk niet dat de oldtimer gebruikt wordt als dagelijks vervoer, maar eerder als hobbyproject. 

De juiste Honda oldtimer brommer kopen

Voordat je echter naar Fourstrokebarn rent om een oldtimer aan te schaffen is het goed om te kijken naar de juiste oldtimer brommer. Een groot verschil zich namelijk kan voordoen bij oldtimers is namelijk de prijs van brommeronderdelen die je betaald: bepaalde onderdelen van specifieke modellen zijn vrij zeldzaam, omdat ze nergens meer op de markt geproduceerd worden en zodoende alleen uit voorraad of op aanvraag leverbaar zijn. Als je pech hebt kan dit al snel een rib uit je lijf kosten: let er dus goed op voordat je de brommer aanschaft dat de onderhoud ook enigszins betaalbaar blijft. Op deze manier kun je wel gebruik maken van voordelige verzekeringen, maar houdt je er ook nog daadwerkelijk geld aan over: bezoek website voor meer informatie!

9 Comments

  1. Obter acesso a informações secretas pode lhe dar uma vantagem nos negócios sobre seus concorrentes e, graças aos avanços tecnológicos, a espionagem agora é mais fácil do que nunca.

  2. Copper scrap value assessment Export of Copper scrap Metal export compliance
    Copper cable scrap dealers, Metal buyback program, Copper billet production

    Metal recycling services, Innovations in Copper scrap recycling, Copper cable scrap logistics, Metal reclaiming solutions

Leave a Response