Vrouwen

Wat is collageen poeder en waar is het goed voor?

612views

Vroeger kon je in een badkamer niet veel meer vinden dan een tandenborstel, tandpasta en shampoo. Tegenwoordig staan de kastjes vol met verschillende spulletjes voor dingen die je wellicht misschien niet eens zelf kan bedenken. Denk aan allerlei verschillende vitamines of supplementen om je lichaam mee te voeden, of soorten kwastjes om maskertjes aan te brengen. Vaak kun je het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel iets voor. Iets wat de laatste tijd steeds populairder wordt is collageen poeder. Wellicht ben je hier al bekend mee en staat dit ook in jouw badkamer, maar er zijn vast erg veel mensen die niet weten wat dit is en waar je dit voor kan gebruiken. In dit artikel leren we je alles over collageen poeder en wie weet en jij zo ook wel naar de winkel om dit middel aan te schaffen.

Wat is collageen poeder?

Om te weten wat collageen poeder is, moet je natuurlijk eerst weten wat collageen is. In elk lichaam zit al collageen, dit is namelijk de meest voorkomende eiwit in het lichaam. Dit eiwit is een erg belangrijk onderdeel voor de bindweefsel in het lichaam. Ook zorgt het voor de elasticiteit en stevigheid van je huid. Eigenlijk kun je collageen vergelijken met een soort lijm die alles in ons lichaam aan elkaar houdt. Wanneer je deze eiwit in poedervorm koopt, krijg je poeder. Deze poeder kun je vervolgens toevoegen aan je shake, omdat het erg veel positieve effecten heeft op je lichaam.

Waar is collageen poeder goed voor?

Rimpels ontstaan omdat je huid slapper wordt. Je huid wordt op zijn beurt weer slapper, omdat er naarmate je ouder wordt steeds minder collageen wordt aangemaakt door je lichaam. Als je de vijftig hebt gepasseerd, maakt je lichaam vrijwel geen collageen meer aan. Dit is ook de reden waarom je vanaf die leeftijd steeds meer rimpels en een slappe huid gaat zien. Oplossen kun je dit natuurlijk niet, maar je kunt de slappe huid en rimpels wel verminderen. Door een shake te drinken met daarin collageen poeder vul je je collageen tekort dus aan, wat de rimpels vermindert.

Collageen poeder is echter niet alleen goed voor je huid, Het heeft namelijk ook positieve effecten op je botten en spieren. Door de eiwitten die je dus binnen krijgt door het poeder, worden je botten soepeler en is er minder kans dat je je pezen scheurt.

De aanmaak van collageen stimuleren

Natuurlijk kun je collageen poeder toevoegen aan je dieet om ervoor te zorgen dat er extra collageen in je lichaam komt, maar in principe maakt je lichaam dit eiwit dus ook zelf aan. Vroeger maakte je lichaam een stuk meer collageen aan dan nu. Dit heeft te maken met onze voeding die is veranderd. Collagenen zitten vooral in eten zoals kippenpoten, visgraten, gelatine en varkenshuid. Dit wordt tegenwoordig natuurlijk een stuk minder gegeten dan vroeger. Om er dus toch voor te zorgen dat je lichaam voldoende collageen binnen krijgt, kun je er voor kiezen dit soort eten meer te gaan nuttigen of door te kiezen voor collageen poeder.

Leave a Response