Uncategorized

Wat is een wicker loungeset en wat zijn de voordelen?

385views

In de zoektocht naar een tuin set of nieuwe lounge meubelen voor buiten kom je al snel de term wicker tegen. Een wicker loungeset wint het al jaren aan populariteit, terwijl voor velen ook nog steeds niet duidelijk is wat dit precies betekent. Ben je benieuwd naar wat het is, of twijfel je zelfs al om een loungeset van wicker aan te schaffen? Meer informatie over de soorten en voordelen vind je in deze blog.

Wat is het?

Wicker is een kunststof materiaal die veelal gebruikt wordt bij het maken van tuinmeubelen. Het materiaal wordt samengeweven wat een landelijke look geeft en tegelijkertijd erg stevig is. Het wordt voornamelijk gebruikt bij tuinmeubelen door de voordelen die het materiaal heeft met betrekking tot weersomstandigheden. Daarmee is het een materiaal dat langer meegaat dan andere tuinmeubelen.

Voordelen

Een aantal voordelen zijn dus al genoemd. Wicker kan zeer goed tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Je kan je loungeset daarom rustig buiten laten te staan als deze gemaakt is van wicker. Dat is niet het enige voordeel. Het is namelijk erg licht materiaal waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is binnen je tuin. Zo kan je je bank gemakkelijk met de zon meedraaien bijvoorbeeld, of juist in de schaduw zetten als het heet is.

Structuren

Wicker wordt in drie verschillende structuren geleverd. Het gaat hierbij om een platte draad, ronde draad of een halfronde draad. Een ronde structuur is het stevigst maar ook het duurst. Een platte structur is het minst stevigst maar ook het goedkoopst Halfrond zit dan weer in het midden van buiten. In het uiterlijk is het trouwens niet of nauwelijks terug te zien, het gaat hierbij dus puur om levensduur.

Organisch versus kunststof

Bij de aanschaf van een loungeset wicker kan je onderscheid maken tussen organisch of kunststof wicker. Voordeel van de kunststof variant is dat deze langer meegaat en daarnaast ook goedkoper is. Aan de andere kant is de organische variant wel comfortabeler in zitvoorkeur. Het gaat hierbij dus echt om een persoonlijke voorkeur en het budget dat je wil besteden aan je tuinset.

Leave a Response