Huis en tuinMannenVrouwen

Wat is het verschil tussen een dubbelstaafmat of enkelstaafmat?

Hek
1.73Kviews

Een tuinafscheiding is essentieel voor het compleet maken van een tuin. Je kunt voor verschillende opties kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een hekwerk of een schutting? Elke soort tuinafscheiding heeft zijn voordelen en  nadelen. Dat kan lastig maken om een keuze te maken. Wanneer we focussen op hekwerk, zijn er veel soorten hekwerk te vinden. Twee soorten hekwerk, waar de meeste het verschil niet van weten, is dubbelstaafmat hekwerk en enkelstaafmat hekwerk. Herkenbaar? Maak je geen zorgen, wij vertellen je de relevante verschillen tussen deze twee soorten hekwerk in deze blog. Lees dus snel verder.

Het grootste verschil

Staafmat hekwerk is steeds meer gewild geworden door de jaren heen. Hekwerk wordt zowel privé als zakelijk ingezet. Het grootste verschil tussen een enkelstaafmat en een dubbelstaafmat hekwerk, is dat een enkelstaafmat boven en onder een knik in het hekwerk heeft. Bij deze vorm zijn de staven iets dunner dan die van een dubbelmaatstaf. Dit is echter niet erg doordat er een knik in het hekwerk zit.

Pluspunten enkelstaafmat

Door de mazen die in een enkelstaafmat hekwerk zitten, heeft dit soort hekwerk een open gevoel. Dit geeft een ruimtelijke idee aan jouw erf of tuin. Een enkelstaaf is vrij stevig hekwerk.

Pluspunten dubbelstaafmat

Een dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt uit diverse verticale en horizontale staven. Deze zijn wat dikker dan die van een enkelstaafmat hekwerk. Daardoor is de maaswijdte van het hek kleiner. Dit zorgt ervoor dat het voor ongewenste gasten ingewikkeld is om tegen het hekwerk op te klimmen. Ook heeft het dubbelstaafmat hekwerk puntjes boven op het hek. Dit maakt het extra veilig.

Dubbelstaafmat hekwerk kopen

Er zijn verschillende verkopers die dubbelstaafmat hekwerk verkopen. Bij deze verkoper vind je ook meer informatie over dit soort hekwerk. Een verkoper als Hekwerkonline.nl heeft al jarenlang ervaring in de verschillende soorten hekwerk. Ze leveren producten met een hoge kwaliteit en een duurzame lange levensduur. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie over diverse hekwerken of neem contact op met hun klantenservice. Zij hebben veel kennis en vertellen je graag meer over welke opties er zijn op het gebied van hekwerk.

Leave a Response