PC&internettechnologyVrouwen

Wat koop jij allemaal online?

Wat koop jij allemaal online?
842views

De busjes van vervoersbedrijven rijden af en aan, en niet voor niets: ze zitten vol met alle spullen die we met zijn allen online besteld hebben. Wat koop jij allemaal op internet, en voor welke dingen ga je liever naar een ‘echte’ winkel?

Een file aan busjes

Als er iets is dat de afgelopen jaren veranderd is in de Nederlandse woonwijken en binnensteden, dan zijn het wel de oneindige hoeveelheden bezorgbusjes die rondrijden. Er melden zich steeds meer vervoerders, en geen van allen komen ze met lege handen. Busjes vol met spullen worden dag na dag overal en nergens aan huis bezorgd. Spullen die we massaal op internet hebben besteld, zowel in Nederland als daarbuiten. Kleding en schoenen zijn nog steeds favoriet, maar ook boodschappen laten we steeds vaker en liever thuis afleveren, terwijl ook boeken en speelgoed nog steeds erg goed worden verkocht online.

Al die busjes, niet iedereen is er blij mee, maar voorlopig lijkt het erop dat we ze nog wel zullen blijven zien rijden. Online winkelen wordt alleen maar populairder, en het aantal winkels waar we alles dat we zoeken kunnen blijven bestellen neemt alleen maar verder toe. Er zijn wel initiatieven om vervoerders meer samen te laten werken, zodat er niet van iedere vervoerder een busje door de hele stad heen hoeft te rijden, maar de pakketjes bijvoorbeeld per wijk of stad door een centrale vervoerder worden rondgebracht. Dit staat echter nog in de kinderschoenen, net als het bezorgen per drone waar al een paar jaar over wordt gesproken.

Wat bestel jij allemaal online?

Hoe groot is jouw bijdrage aan het Nederlandse online shopping landschap? Koop je het liefst online, of bestel je alleen iets als je het in een fysieke winkel niet kunt vinden, of écht geen tijd hebt om de stad in te gaan? Bestel je heel veel, zodat je het thuis kunt bekijken en alleen kunt houden wat je echt wilt, of stuur je nauwelijks iets terug? Heb je vaste winkels waar je regelmatig iets bestelt, of kom je regelmatig nieuwe shops tegen die je uit wilt proberen?

Een grote groei is momenteel zichtbaar bij de online drogist. Mensen bezoeken graag de drogist online, vanwege het grote assortiment en de rust die online shoppen geeft om uitgebreid rond te kunnen kijken en producten met elkaar te vergelijken. Anderen zijn nog niet zo’n fan van een online drogist, omdat zij het persoonlijke advies van de drogisterijmedewerker te zeer waarderen. Hier wordt overigens steeds vaker een oplossing voor gevonden, bijvoorbeeld door een chatfunctie aan te bieden. Op deze manier kun je online shoppen met de service en het persoonlijke advies van een ‘echte’ winkel.

Leave a Response