Auto&vervoer

Wat kost motorrijden nu eigenlijk

motorrijden
256views

Motorrijden is niet bepaald een goedkope hobby. Ondanks dat er enkele kosten verbonden zitten aan het motorrijden, is het een hobby waar je van een heerlijk en vrij gevoel kan genieten. In dit artikel word je op de hoogte gesteld van welke kosten er komen kijken bij het motorrijden. Van het aanschaffen van motorfiets onderdelen tot aan het aanschaffen van de juiste kleding en accessoires, hier lees je het allemaal.

Het begint bij een motorrijbewijs

Uiteraard heb je voordat je wilt gaan motorrijden een motorrijbewijs nodig. Hiervoor moet je lessen volgen om het theorie- en 2 praktijkexamens te halen. De kosten voor het halen van je rijbewijs hangen af van de tijd waarin je d examens haalt. Houdt er rekening mee dat de kosten hiervoor tussen de €1.000,- en €2.000,- kunnen uitpakken.

Motorrijbewijs binnen, nu de motor nog

Na het behalen van je motorrijbewijs, kun je je eigen motor aanschaffen. Hoe hoog de kosten van het aanschaffen van een nieuwe motor zullen zijn, kan erg verschillen. Wanneer je besluit om een nieuwe motor aan te schaffen ben je bijvoorbeeld hoger uit dan wanneer je een tweedehands motor aanschaft. Echter moet je er wel rekening mee houden dat bij het kopen van tweedehands motor, er een aantal onderhoudskosten aan verbonden zullen zitten. Daarnaast kunnen motoren van een populair merk een stuk hoger uitpakken, dan motoren van een minder populair merk. De kosten voor het aanschaffen van de motor kunnen variëren van €7.000,- tot wel €30.000,-.

De juiste kleding, accessoires en extra’s

Voordat je eerste rit op je nieuwe motor kunt maken, moet je hiervoor de juiste kleding en accessoires voor aanschaffen. Speciale motorkleding is essentieel om jouw lichaam te beschermen tijdens de rit. Denk hierbij aan een motorpak, helm en handschoenen. De kosten hiervan kunnen uitpakken tussen de €1.000,- en €2.000,-. Daarnaast moet je rekening houden met het aanschaffen van diverse accessoires, zoals een motorhoes, telefoonhouder en kettingspray. Houdt er ook rekening mee dat je altijd een budget over houden om nieuwe motorfiets onderdelen aan te schaffen, wanneer deze toe zijn aan vervanging.

Leave a Response