health

Wat kun je verwachten van de Pabo?

pabo
401views

Wanneer je van plan bent om een opleiding te gaan volgen kan het zo zijn dat je ervoor kiest om naar de Pabo te gaan. De Pabo is een HBO opleiding die je voorbereid op het worden van een leraar op het basisonderwijs. Het opvoeden van kinderen is iets wat een erg ingewikkeld proces is. Zeker als een leraar op het basisonderwijs kom je in aanraking met kinderen die erg beïnvloedbaar zijn. Een meester of juf kan een enorme rol spelen in de jeugd van de kinderen.

De opleiding Pabo volgen

Door de toename van bejaarden is er een steeds groter tekort aan basisschoolleraren. Als je afgestudeerd bent aan de Pabo zul je dan ook vrij eenvoudig werk kunnen vinden bij jou in de buurt. Je zult na het volgen van de pabo bij een vaste baan ongeveer 940 uur per jaar maken. Het voordeel van het worden van een meester of juf is dat je dezelfde vakantie hebt als jongeren. Dit zal inhouden dat je een stuk meer vakantieweken hebt dan bij de meeste andere beroepen. Je kunt echter ook andere banen krijgen wanneer je de Pabo hebt afgerond. Zo kun je onder andere educatief medewerker worden bij een huiswerkinstituut. Of les gaan geven in het volwassenenonderwijs.

Wat voor vakken krijg je tijdens de Pabo?

Er zijn verschillende vakken die je zult moeten volgen om door de opleiding Pabo heen te komen. Je zult onder andere rekenen, geschiedenis, taal en gym krijgen. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed kunt lezen en wat weten over tekenen. Wanneer je begint aan de Pabo is het nodig om een reken- en taaltoets te halen. Zo worden je vaardigheden getest die nodig zijn om uiteindelijk leraar te kunnen worden. Je zult vakken krijgen waarin je later les zal moeten geven, het zelf goed begrijpen is dan ook niet genoeg. 

Leave a Response