technology

Wat zeg je? 3 tips voor een optimaal gehoor

Gehoor
481views

We letten allemaal massaal op hetgeen wat we eten, we proberen iedere dag aan minimaal 30 minuten lichaamsbeweging te komen en we drinken niet te veel alcohol. Kortom, we letten goed op ons lichaam. Maar letten we ook goed op onze oren? Oren zijn immers onderdeel van ons lichaam. We zien vaak dat hier en daar nog wel het nodige verbeterd kan worden. Steeds meer jongeren melden zich namelijk met gehoorbeschadiging. Daarom vinden we het hoog tijd om 4 tips te geven hoe je een gezond gehoor behoud, want als je al die mooie geluiden in de natuur niet meer kunt horen, wordt het leven een stuk minder gezellig.

Toch gehoorschade opgelopen?

Voordat we met onze tips beginnen.. Komen onze tips voor een optimaal gehoor voor jou te laat? Heb je inmiddels al gehoorschade opgelopen? Dan hoeft dit natuurlijk niet meteen het einde van de wereld te betekenen. Je kunt namelijk jouw gehoor alsnog verbeteren door het dragen van een hoortoestel. Vraag een audicien bij jou in de buurt naar meer informatie om te kijken welke oplossing voor jou geschikt is. Bij het dragen van een hoortoestel komt namelijk een hoop kijken. Zo zijn er verschillende batterijen voor hoortoestellen die elk hun eigen kenmerken hebben. Vraag in zo’n geval daarom altijd advies aan een deskundige.    

Gebruik de juiste gehoorbescherming

Ga je regelmatig naar een festival of ander gezellig feestje waar de muziek eigenlijk een tikkeltje te hard staat? Zorg er dan altijd voor dat je goede gehoorbescherming draagt. Veel vinden oordoppen stom, maar het kan zoveel gedoe schelen! Bij het dragen van oordoppen is het wel belangrijk dat deze jou goed passen, want anders is het alsnog een beetje dweilen met de kraan open.. Het beste is om oordoppen op maat te laten maken. 

Liever een koptelefoon dan oordopjes

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen met oordopjes naar muziek luisteren. Het nadeel van oordoppen is dat deze eigenlijk veel te dicht tegen je trommelvliezen aanzit, waardoor dit enorm veel schade kan aanrichten. Zeker met de in-ear oordoppen die je als het ware in je oren plugt. In plaats daarvan is het veel verstandiger om een koptelefoon te dragen die je over je oren heen draagt.

Je oren willen ook rust

Jouw lichaam heeft slaap nodig. Jouw oren willen rust. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt zo. Als je de hele dag hebt gefeest op een festival, dan hebben jouw oren een hoop geluid moeten verduren. Verwen je oren daarom met wat rust door de volgende dag niet naar muziek te luisteren. Heb je een drukke werkomgeving? Zoek dan af en toe een rustig plekje op waar je oren even tot rust kunnen komen. 

Leave a Response