sport

Wat zijn de meest voorkomende schouderaandoeningen?

137views

De schouder heeft het grootste bewegingsbereik van alle gewrichten in het menselijk lichaam, verbindt de arm met de romp en kan in verschillende vlakken en posities bewegen. Het is een van de meest complexe netwerken van gewrichten, ligamenten en spieren van het lichaam en, misschien daardoor en door de instabiliteit van dit geheel van gewrichten, is het meer vatbaar voor bepaalde blessures.

Van de pathologieën geven we hieronder de meest voorkomende, dat wil zeggen de meest voorkomende fysiotherapie schouderklachten. Bekijk ze!

Tendinitis


Een van de belangrijkste fysiotherapie schouderklachten is peesontsteking. Een ontsteking van de pees, de vezelachtige structuur die de spier met het bot verbindt. Tot de oorzaken behoren risicofactoren, zoals: te weinig strekken, waardoor de pezen overbelast raken; onevenwichtigheden in de houding, repetitieve bewegingen, stress, overmatige lichamelijke activiteit, auto-immuunziekten, leeftijd en geslacht.

De fysiotherapeutische behandeling is in eerste instantie vooral gericht op het verbeteren van de ontsteking, en nadat deze onder controle is gebracht, wordt getracht de gewrichtsmobiliteit te vergroten en het bewegingsbereik te herstellen. Vanaf dat moment wordt de nadruk van de behandeling gelegd op de specifieke versterking van alle betrokken musculatuur.

Bursitis

Het is de ontsteking van de subacromiale slijmbeurs, een structuur met vloeistof die zich tussen de pees en het bot bevindt. Zijn functie is te helpen bij het glijden van de weefsels en hun voeding. Het ontstekingsproces ontstaat door herhaling van bewegingen, waardoor pijn, verdikking en beperking van de bewegingen ontstaan.

Voor de behandeling van deze fysiotherapie schouderklachten wordt gebruik gemaakt van kinesitherapie (therapie met specifieke bewegingen van de fysiotherapie) om de beweging van de schouder te verbeteren, en van ontstekingsremmende en pijnstillende middelen.

Capsulitis

Het wordt gekenmerkt door een beeld van hevige pijn in de schouder en beperking van de bewegingen en wordt gekenmerkt door een ontsteking van het kapsel dat het schoudergewricht bedekt. Het is beter bekend als frozen shoulder.

De behandeling moet beginnen met pijnmedicatie, therapieën zoals acupunctuur en manuele therapieën, en kinesitherapie. De nadruk moet liggen op mobiliteitsdienst, pijnvermindering en het deblokkeren van gewrichten.

Artritis

Het is de ontsteking van de gewrichten. Het ontstaat wanneer het immuunsysteem de gewrichtsstructuren van het lichaam zelf aanvalt, waardoor het in de meeste gevallen een auto-immuunziekte is, of ontstaat ten gevolge van een trauma, wat leidt tot een ontstekingsproces in de regio.

Als deze fysiotherapie schouderklachten niet vroegtijdig worden behandeld, kunnen ze ook andere gebieden dan de schouder aantasten. In dit geval moet de fysiotherapeutische behandeling worden toegespitst op ontstekingscontrole en specifieke versterking.

Preventie

Om fysiotherapie schouderklachten te vermijden, is de beste indicatie een gespecialiseerde fysiotherapeut te zoeken die een preventieve behandeling zal voorschrijven, waardoor de incidentie van pathologieën in deze regio wordt verminderd.

12 Comments

  1. Obtaining secret information can give you an advantage in business over your competitors, and thanks to technological advancements, wiretapping is easier than ever these days.

Leave a Response