Uncategorized

Wat zijn e-liquids?

503views

E-liquids zijn de vloeistoffen voor een elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd. Liquid is gewoon het Engelse woord voor vloeistof. En de “e” in het woord staat voor elektronisch. Nu is de vloeistof zelf natuurlijk niet elektronisch, maar het apparaatje waar de vloeistof in gaat wel.

Waar vind ik e-liquids?

Op verschillende plekken! Je hebt fysieke winkels, maar ook online winkels die e-liquids aanbieden. In de fysieke winkels is het aanbod meestal wat kleiner, dan in een online winkel, vanwege de beperkte ruimte. Soms is het echter natuurlijk handig om even snel een flesje te kunnen halen, omdat je bijvoorbeeld zonder zit.

Welke e-liquid moet ik hebben?

Dat is afhankelijk van een aantal zaken. De allerbelangrijkste is misschien nog wel: Waar hou ik van? Het is natuurlijk raadzaam voor een smaak te gaan, die je al ligt. Houd je niet van koffie? Dan moet je ook geen e-liquid nemen met een koffiesmaak. Ben je juist wel gek op vanille? Dan neem je een smaak met vanille erin.

Een ander belangrijk iets is jouw e-sigaret. Een e-liquid bestaat uit bepaalde stoffen, in een bepaalde hoeveelheid. PG en VG zijn de belangrijkste stoffen. Lees hieronder verder wat PG en VG precies is.

Wat is PG en VG?

PG staat voor Propylene Glycol en is zeer dun van structuur en zorgt vooral voor de rauwheid in je keel. Hierdoor is deze stof in mindere mate geschikt voor coils met grote openingen, aangezien het daar zo uit kan vloeien. Dit soort coils hebben meestal een Ohm waarde lager dan 1.0.

VG staat voor Vegetal Glycerin en is zeer stroperig van structuur, is zachter voor je keel en zorgt vooral voor de hoeveelheid damp. Hierdoor is deze stof minder geschikt voor coils met kleine openingen. De coil kan de vloeistof dan namelijk niet goed opnemen. Dit soort coils hebben meestal een Ohm waarde hoger dan 1.0.

Ofwel, in het kort: Een e-liquid met veel PG kun je het beste gebruiken met 1.0 Ohm coils of hoger.

Een e-liquid met veel VG kun je het beste gebruiken met coils die een lagere Ohm waarde hebben dan 1.0 Ohm.

Zit er nicotine in een e-liquid?

Dat kan! Het is namelijk optioneel. Wanneer je een e-liquid kiest, heb je in vrijwel alle gevallen de keuze voor een nicotinewaarde. Die ligt ergens tussen de 20mg en 0mg. Een e-liquid met 0mg nicotine, is dus geheel nicotinevrij.

Meer informatie

Wandel binnen bij een fysieke winkel, of benader een online webwinkel, zoals bijvoorbeeld E-liquidmania. Medewerkers van dit soort winkels kunnen je er meestal alles over vertellen.

Leave a Response