sport

Wat zoeken vrouwen in een man?

122views

In films zie je het vaak; de goed uitziende man die de mysterieuze vrouw verovert terwijl de gemiddelde man aan de zijlijn toekijkt. In de echte wereld werkt dat wat anders. Vrouwen laten zich versieren door mannen waar ze zich tot aangetrokken voelen. En dat heeft niet alleen maar te maken met een begeerlijk uiterlijk.

Sommige vrouwen zijn erg kieskeurig over het uiterlijk van de man en kijken niet verder dan de oppervlakte. Er zijn echter meer vrouwen die naar het totaalplaatje kijken; niet alleen het uiterlijk maar vooral ook naar de zelfverzekerdheid, gevoel voor humor, charisma en welk gevoel hij bij haar oproept. Niet overtuigd? Onderzoek bewijst dat het waar is.

Vrij recent onderzoek van Clue, een app voor het volgen van de menstruatiecyclus, in samenwerking met MyONE Condoms en onderzoekers van de University of Göttingen, geeft ons nog wat meer duidelijkheid gegeven over wat vrouwen echt zoeken in een man.


Wat vinden vrouwen het belangrijkst?

Onderzoekers analyseerden de antwoorden van 68.000 vrouwen in 180 landen. Over het algemeen vonden de vrouwen dat persoonlijkheid bovenaan staat, met 88,9% van de vrouwen die “vriendelijkheid” als een zeer belangrijk kenmerk van een partner beschouwt. Vlak daaropvolgend staat  “ondersteunend vermogen” en “intelligentie”, die werden gekozen door respectievelijk 86,5% en 72,3% van de vrouwen.

Hoewel het overgrote merendeel van onze datinglevens afhankelijk lijken te zijn van je uiterlijk en er goed uitzien voor potentiële matches, voor aantrekkelijker worden voor vrouwen is en blijft ondergeschikt aan persoonlijkheid. Zo vindt slechts 22,3% van de vrouwen een “aantrekkelijk lichaam” erg belangrijk.

Een aantrekkelijk gezicht, ambitie, assertiviteit en financiële zekerheid zijn bovendien allemaal ondergeschikt aan een vriendelijke en attente man.

Aantrekkelijke fysieke eigenschappen
Maar als we het dan toch over fysieke eigenschappen hebben en wat vrouwen aantrekkelijk vinden, dan zijn vooral een aantrekkelijke glimlach en aantrekkelijke ogen de belangrijkste fysieke kenmerken die worden gezocht in een relatiepartner.

Kort haar, grote handen, een aantrekkelijke rug, gespierde armen en gezichtshaar waren de volgende fysieke kenmerken die het vaakst als wenselijk werden gekozen.

Kindness is key. Looks? Not so much.

Veel van de eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden hebben dus niets te maken met hoe je eruit ziet. Je persoonlijkheid, gedrag en manier van communiceren zijn veel belangrijker. Kortom, je kunt er als man nog zo goed uitzien, het is vooral je persoonlijkheid dat telt. 

9 Comments

  1. Copper scrap metal prices Copper scrap regulations Scrap metal reusing
    Environmental impact of recycling Copper cable, Scrap metal grading standards, Copper scrap consolidation

    Scrap metal reclamation and processing, Scrap Copper recycling center, Copper cable scrap regulations, Electronic waste recycling

Leave a Response