technologie

Webshop software vergelijken, waar moet je op letten?

112views

Een eigen webshop beginnen kent vele valkuilen. Velen kiezen ervoor om hun webwinkel op te zetten met behulp van een WordPress website en maken gebruik van plugins, zoals de populaire Woocommerce plugin, om een volwaardige webshop te creëren.

Natuurlijk is er ook een alternatief: alles-in-één SaaS-software die speciaal is ontworpen voor het opstarten van een webshop. Naast jouw specifieke behoeften zijn er enkele cruciale overwegingen bij het selecteren van de juiste webshop software. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen om op te letten bij goede webshop software:

Zoekmachine optimalisatie

Het is essentieel dat je webshop goed vindbaar is voor potentiële klanten. De software moet zoekmachinevriendelijk zijn en een hoge positie in Google bereiken voor relevante zoekwoorden.

Gebruiksvriendelijkheid

Veel webshopeigenaren hebben geen programmeerkennis. Goede software vereist geen programmeervaardigheden en bevat een intuïtieve pagebuilder waarmee je gemakkelijk je webshop kunt beheren, inclusief het toevoegen van producten en andere content, evenals het vereenvoudigen van het bestelproces.

Responsiviteit op alle apparaten

Aangezien veel klanten jouw webshop op smartphones bekijken, is het van vitaal belang dat je webshop ook op mobiele apparaten goed functioneert en er goed uitziet. Klanten moeten eenvoudig kunnen navigeren en bestellen via hun smartphones.

Betalingsmogelijkheden

Een verscheidenheid aan betaalmethoden is van groot belang. Het aanbieden van populaire betaalopties, zoals iDEAL, creditcard en PayPal, is cruciaal om klanttevredenheid te garanderen.

Kosten

Webshop programma’s variëren van gratis tot betaald. Gratis opties kunnen beperkt zijn in functionaliteit, terwijl betaalde opties meer flexibiliteit en functies bieden. Een investering in betaalde software is vaak de moeite waard vanwege de uitgebreidere mogelijkheden en betere klantenservice.

Klantenservice

Afhankelijk van jouw expertise en behoeften, moet je bepalen of uitgebreide klantenservice belangrijk voor je is. Kun je zelf technische aspecten beheren of heb je graag professionele ondersteuning?

Integratie met andere systemen

Als je automatisering nastreeft, controleer dan of de software kan worden geïntegreerd met andere systemen voor marketing of boekhouding, om efficiëntie te bevorderen.

Open Source of Software as a Service (SaaS)

Je kunt kiezen tussen open source, waarbij je volledige controle hebt maar zelf hosting en updates moet regelen, en SaaS, waarbij het beheer grotendeels wordt overgenomen.

Onze belangrijkste criteria voor webshopplatforms:

 • Voldoende opties voor webshop-opzet
 • Eenvoudige opzet, zelfs voor beginners
 • Gebruiksvriendelijk voor klanten
 • Regelmatige updates voor actueel aanbod
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Betaalbaarheid
 • Ondersteuning van populaire betaalmethoden

10 Comments

 1. Como faço para saber com quem meu marido ou esposa está conversando no WhatsApp, então você já está procurando a melhor solução. Escolher um telefone é muito mais fácil do que você imagina. A primeira coisa a fazer para instalar um aplicativo espião em seu telefone é obter o telefone de destino.

 2. Copper formate recycling Copper scrap grading Metal scrap yard services
  Scrap Copper cable prices, Metal recycling and recovery center, Copper scrap dealers

  Air quality control in metal recycling, Copper scrap reclaiming, Copper cable scrap import, Sustainable metal recycling initiatives

Leave a Response