Huis en tuin

Welk loodgietersbedrijf schakel je in?

loodgieter
356views

Een lekkage, een verstopte afvoer of bijvoorbeeld een probleem met de cv-ketel is vaak niet zelf te verhelpen. Het inschakelen van een professioneel loodgietersbedrijf is noodzakelijk. Hoe vind je echter een loodgietersbedrijf dat gespecialiseerd is in de klus die bij je thuis moet worden uitgevoerd? Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een loodgietersbedrijf. Bovenal wil je ervan verzekerd zijn, dat het probleem op professionele wijze verholpen wordt. Nieuwe problemen met de leidingen, afvoer en cv-ketel moeten worden voorkomen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een geschikt loodgietersbedrijf in kunt schakelen.

Klussen met of zonder spoed uit laten voeren

Een eerste aspect om rekening mee te houden is de spoed waarmee een klus door een loodgieter moet worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende gasleiding of een lekkage na het boren in de muur. Het herstel van een dergelijke schade kan niet wachten tot een volgende werkdag. Zeker bij een lekkende gasleiding is dit gevaarlijk. Een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer. Veel loodgietersbedrijven werken met een spoeddienst. De spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Kies in noodsituaties voor een loodgietersbedrijf in de buurt met zo’n spoeddienst.

Tip: stel klussen die kunnen wachten uit tot een volgende werkdag. Het inschakelen van een spoeddienst is relatief duur.

Informeer bij buren en vrienden in de buurt

Er is niets betrouwbaarder dan het advies wat je buren of bijvoorbeeld vrienden in de buurt kunnen geven over vakmensen. Zo ook over een in te schakelen loodgietersbedrijf. Met welke loodgieters hebben de buren goede ervaringen? Welke bedrijven zijn mogelijk minder goed bevallen of waren erg duur in vergelijking met anderen? Het zijn vragen die je ze kunt stellen om de verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Ook hebben ze wellicht tips over de wijze waarop je de loodgietersbedrijven uit de buurt met elkaar kunt vergelijken.

Online recensies over een bedrijf opzoeken

Naast de informatie die buren en vrienden in de buurt kunnen delen, kun je ook online naar recensies over loodgietersbedrijven zoeken. Houd er rekening mee, dat deze recensies vaak minder betrouwbaar zijn. De recensies kunnen door loodgieters zelf zijn toegevoegd.  Onlangs nog maakte de Nederlandse regering bekend er alles aan te willen doen om het aantal neppe recensies van bedrijven en producten terug te dringen in de komende jaren. Neppe recensies zetten consumenten op het verkeerde been. Een loodgieter is mogelijk veel minder goed, dan de recensies doen laten geloven.

Vraag vooraf een offerte op bij het loodgietersbedrijf

Het komt regelmatig voor, dat loodgieters vooraf een andere prijs noemen dan na uitvoering van de opdracht. Het maakt dat consumenten veel meer betalen dan zij verwacht hadden. Voorkom zo’n situatie door vooraf een offerte op te vragen. Zelfs wanneer een klus veel haast heeft, is het verstandig om naar een offerte te vragen bij de loodgieter. Zo betaal je nooit meer dan vooraf is afgesproken. Malafide loodgieters maken er de laatste jaren regelmatig misbruik van.

Leave a Response