Mens&gezondheidzakelijk

Welke opleiding past bij mij?

Welke opleiding past bij mij?
286views

Niet alleen mensen die net klaar zijn met de middelbare school kunnen op zoek zijn naar een nieuwe en een geschikte opleiding, maar ook mensen die al een baan hebben en over meer kennis en informatie willen beschikken op hun vakgebied kunnen een opleiding gaan volgen. Stel je werkt als een financieel medewerker die bij de (lokale) overheid en wil meer kennis opdoen op het gebied van financiën, dan is bijvoorbeeld de bbv opleiding op mbo niveau wel iets voor jou. Maar ook als je bijvoorbeeld een jurist bent is er keuze uit een juridische opleiding waarin je je kennis kunt verruimen en je je verder in je vakgebied kunt verdiepen. Ofwel, er zijn superveel opleidingen die niet alleen voor beginners zijn, maar ook voor mensen die over meer kennis willen beschikken op hun vakgebied. Je bent immers nooit te oud om nieuwe kennis te vergaren.

Besluit, begroting en verantwoording

Als jij besluit om een nieuwe opleiding te volgen op het gebied van jouw vak, bijvoorbeeld omdat je graag meer wilt weten op dat gebied of omdat je het nodig hebt voor een baan die jij graag wilt beoefenen, dan is het handig om te weten welke opleiding het beste bij jou past. Om bij hetzelfde voorbeelden als net te blijven, nemen we de bvv opleiding als ons eerste voorbeeld. Het besluit begroting en verantwoording is een van de pijlers voor het opstellen van de begroting, de uitvoeringsinformatie en de jaarstukken. Als financieel medewerker moet je over kennis beschikken van dit belangrijke besluit. Ook andere financiële aspecten en documenten komen aan de orde. Het handige is dat wat je leert je gelijk in je eigen werksituatie kunt toepassen. Deze opleiding maakt het mogelijk dat je na het volgen ervan kunt meewerken aan verslagleggingen, financiele rapportages en begrotingen. Daarnaast beschik je over kennis over onderwerpen als rente en omslagrente, reserves en voorzieningen en overhead en de toekenning daarvan. Voor deze opleiding moet je over basisvaardigheden van boekhouden beschikken.

Juridische opleidingen

Algemeen juridische kwaliteitszorg wordt tegenwoordig weer steeds belangrijker en krijgt meer aandacht dan voorheen. Juridische kwaliteitszorg houdt in dat overheden verantwoordelijkheid hebben over het organisatorisch waarborgen van producten en van diensten. Geleverde producten en diensten moeten daarbij voldoen aan de eisen van de gebruikers (de burgers) het recht en de omgeving. Daarbij is het ook een vorm van verantwoord risicomanagement. Er moet bewust om worden gegaan met risico’s, zodat een rechtmatige beslissing kan worden genomen. Een juridische opleiding kan helpen om over de specifieke kennis en vaardigheden te beschikken. Er zijn opleidingen die meer algemeen zijn en gericht zijn op juridische zaken bij de overheid, maar er zijn ook opleidingen en trainingen over het bestuursrecht en de wet- en regelgeving rondom openbare inkoop en orde. Deze opleiding is geschikt voor juristen, juridisch adviseurs, juridisch kwaliteitszorgmedewerkers, beleidsmedewerkers en bestuursadviseurs. Het handige aan de opleiding is dat je de ruimte hebt om je eigen vraagstukken en / of ervaringen te delen. Op die manier kun je wat je hebt geleerd de volgende dag al gaan toepassen. Ook kun je van de ervaringen van medestudenten leren, omdat zij in een vergelijkbare omgeving werken als jij. Dat is natuurlijk superhandig, omdat je daar ook weer van kunt leren en nieuwe dingen kunt meenemen in je eigen werk.

Leave a Response