MannenSportVrouwen

Welke paardentrailer is geschikt voor jou?

Welke paardentrailer is geschikt voor jou
703views

Als je vaak mee doet aan grote wedstrijden door heel het land of zelfs door heel Europa dan is goed vervoer voor jouw en je paarden ontzettend belangrijk. Als professioneel ruiter ben je veel op pad en vaak veel weekenden op weg. De zorg om je kostbare paarden kan veel energie vergen en het op en neer rijden naar alle evenementen doet dat ook. Als je in het bezit bent van een goede paardentrailer kan dat al veel zorgen schelen. Het wordt een beetje je huis weg van huis met je paarden dicht in de buurt. En dat niet alleen, de paardentrailer zorgt ook voor veilig vervoer van de dieren. En dat is belangrijk want paarden zijn gauw bang en kunnen snel schrikken met alle gevolgen van dien. Heb je meer dan een paard te vervoeren dan voldoet de oude paardentrailer al lang niet meer. Tegenwoordig kies je het gemak van een paardentrailer. In de wat grotere zit ook een woning voor jou. Ideaal voor meerdaagse wedstrijden. Maar welke paardentrailer is geschikt voor jou? En wat heb je allemaal nodig voor het vervoer van paarden?

Paardentrailer in alle soorten en maten

Natuurlijk heb je paardentrailers in alle prijsklassen. Een paardentrailer is ook tweedehands te koop, wat een voordeel kan zijn voor een klein budget. Belangrijk is om goed na te denken over wat je er precies mee wilt gaan doen. De al eerder genoemde paardentrailer is nog steeds prima te gebruiken voor korte afstanden en eendaagse evenementen. Voor deze trailer heb je een rijbewijs BE nodig. Dit is natuurlijk de goedkoopste manier om paarden te vervoeren. Er zijn ook paardenwagens. Afhankelijk van het gewicht van deze wagens heb je daarvoor een rijbewijs C of C1 voor nodig. En tot slot is er dus de paardentrailer. Dit zijn vaak grote vrachtwagens voor meerdere paarden en er zit vaak een verblijfsruimte voor de ruiter bij. En ook die worden steeds luxer. Deze wagens vereisen een rijbewijs C. Deze wagens zijn er in allerlei uitvoeringen en prijsklassen. Bekijk goed wat jij nodig hebt voor jouw wedstrijden.

 Vergunningen

Je hebt ook een vergunning nodig om dieren te mogen vervoeren. Deze vergunning wordt verstrekt door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Op deze manier wordt het welzijn van de paarden gegarandeerd tijdens het transport. Vervoer je paarden langer dan acht uur achter elkaar dan heb je tot slot ook nog een Vervoer Levende Dieren certificaat nodig. Maar zijn alle papieren in orde en is je paardentrailer goedgekeurd dan kun je op stap. Check dus goed wat nodig is voor aankoop van je wagen, dan kun je daadwerkelijk onbezorgd op reis met je paarden.

Leave a Response