zakelijk

Welke toegevoegde waarde een social intranet heeft voor je organisatie

voordelen-social-intranet
610views

Een social intranet lijkt vaak een overbodig iets bij veel bedrijven waar werknemers weinig gebruik van maken. Er staan wat leuke dingen op, maar los daarvan wordt er weinig gebruik van gemaakt. Het is inderdaad vaak een overbodig iets, maar dat is veelal omdat er niet op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt. Een social intranet kan namelijk veel opleveren voor je bedrijf en voor je werknemers, wanneer er op een juiste manier gebruik van wordt gemaakt. Daarover geven we hieronder meer informatie.

Peil bij je medewerkers wat zij willen en wat hun verwachtingen zijn

Eerst dien je te weten wat je ermee wilt bereiken. Bij het bepalen van die strategie is het belangrijk en handig om goed bij je werknemers te peilen over wat zij voor verwachtingen hebben of precies zouden willen. Probeer dit dus onder je personeel uit te zoeken en kijk naar de mogelijkheden om daar iets bij te bouwen. Lees hier meer over voorbeelden voor hoe je een social intranet kunt gebruiken

Mensen op de hoogte brengen van de stand van projecten

Gebruik het social intranet om de samenwerking tussen teams en mensen te verbeteren. Zo kun je gebruik maken van het social intranet om updates over standen van projecten te geven die voor veel mensen van belang zijn. Iedereen kan op deze manier snel op de hoogte worden gesteld van nieuwe ontwikkelingen die voor hun ook relevant zijn, omdat zij ook aan het project moeten werken. 

Weten wanneer een social intranet te gebruiken

Ook belangrijk is voor bedrijven om te weten wanneer het nodig en noodzakelijk is om een social intranet te gebruiken. Hoewel het altijd leuk kan zijn om er een te hebben voor een bedrijf, is het wel belangrijk om daar dan ook een duidelijk doel bij te hebben. Een social intranet nemen puur omdat het een leuk iets is, heeft alleen nut als het ook alleen een functie had voor wat extra gezelligheid. 

Maar wanneer je hem functioneel wilt gebruiken dan is het belangrijk om daar een duidelijk plan bij te maken om die functie in werkelijkheid te laten treden. Verder wordt er grofweg aangeraden om bij bedrijven van meer dan 50 man personeel gebruik te maken van een social intranet. 

Leave a Response