entertainment

Welke verschillende soorten piano’s zijn er?

piano
87views

Pianospelen is heerlijk om te doen. Het is een prachtig instrument en je kunt er veel mee. Vaak denken veel mensen bij een piano gelijk aan klassieke muziek, maar je kunt er allerlei soorten muziek op spelen. Denk aan: jazz, blues, rock en popmuziek. Het is ook niet zo vreemd, want met dit snaarinstrument kun je veel klanken ten gehore brengen. De piano heeft in de loop der eeuwen veel ontwikkelingen doorgemaakt. De klavecimbel werd vooral in de klassieke muziek gebruikt en leek het meeste op een piano. Daarna werd de piano ontwikkeld en sindsdien is de piano niet meer weg te denken. Wil jij piano leren spelen? Of speel je al piano en wil je er een kopen of huren? Dan is het wel belangrijk dat je weet welke soorten piano’s er zijn. Wil jij weten welke soorten piano’s er allemaal zijn? Lees dan verder.

Soorten piano’s

De klavecimbel en het orgel behoren ook tot de categorie piano’s net als het keyboard. Over het algemeen worden de eerste twee niet meer zoveel gebruikt. Wil jij een piano waarmee je goed uit de voeten kunt? Dan is het belangrijk dat je weet welke soorten er zijn. Hieronder bespreken we piano’s die over het algemeen bij Clavis het meest worden verkocht. 

Vleugel

Dit is de grootste piano in zijn soort. Deze piano is vooral onder de gevorderde spelers een favoriet. Het belangrijkste kenmerk aan deze piano zijn de horizontale snaren en het uiterlijk dat elegantie laat zien. De horizontale snaren zorgen ervoor dat de vleugel niet hoog is, maar wel extra breed, daarnaast is de vleugel uitgevoerd met pedalen en wordt de vleugel veel gebruikt voor concerten. Bij clavis.nl vindt je de mooiste vleugels. Kijk wel even of een vleugel in de ruimte past waar je hem neer wilt zetten. Vleugels zijn namelijk erg groot. 

Buffetpiano

Deze piano is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De buffetpiano beschikt over drie pedalen en is dankzij de wieltjes makkelijk te verplaatsen. Een buffetpiano kenmerkt zich door de verticale snaren en neemt niet veel plaats in. 

Elektrische piano

Wil je een elektrische piano? Kijk dan eens rond bij clavis.nl. Je vindt hier elektrische piano’s verdeeld over diverse prijsklassen. De bekendste elektrische piano is de synthesizer en het keyboard. Dankzij de ontwikkeling van de techniek is het nu mogelijk om op een elektrische piano te leren spelen. Het grote voordeel hieraan is: dat je er een koptelefoon op kunt aansluiten en zo geen geluidsoverlast veroorzaakt, hij klein is in formaat en makkelijk op te bergen. 

Bron: Clavis.nl

Leave a Response