Uncategorized

Welke voordelen hebben tegelvloeren ten opzichte van een tapijt of laminaat?

383views

Tegels zijn er in zoveel verschillende materialen en ze hebben allemaal verschillende milieuvriendelijke kenmerken. Keramische en porseleinen tegels zijn gemakkelijk te vervaardigen uit klei, wat een duurzame grondstof is. Zelfs uitgehouwen steen is een goede keuze. Nieuwe technologieën hebben het mogelijk gemaakt om de steengroeven veel sneller terug te winnen. Hierdoor wordt schade aan het milieu voorkomen en verminderd. Steentegels kunnen bijvoorbeeld tevens gerecycled worden. Ze gaan ook erg lang mee. Kalksteen wordt hierbij ook als een zeer duurzame grondstof beschouwd.

Installeer wanneer er water in de buurt is


Het is duidelijk dat vloerbedekking bijvoorbeeld slecht tegen natte omgevingen kan. Keramiek of stenen tegels daarentegen zijn hiervoor zeer geschikt. Zelfs laminaten kunnen problemen hebben met kromtrekken. Dit is zeker zo wanneer ze constant worden blootgesteld aan vocht. Kalksteen of andere soorten poreuze soorten, zijn bestand tegen water. Ze zijn niet zo glad als ze nat zijn als bijvoorbeeld tegels van marmer. Beide doen het goed in vochtige omgevingen. Ze worden niet afgebroken wanneer ze een beetje vochtig worden. Daarom zie je dat mensen voor de tegels kiezen voor badkamers en keukens. De kans op morsen is groter ook groter.

Maak je luchtkwaliteit binnenshuis beter


Vezels in het tapijt kunnen vuil eyn vele pollen vasthouden. Ze kunnen moeilijk schoon te houden zijn. Laminaten zijn gemakkelijker te onderhouden. Maar ze zijn vervaardigd uit materiaal dat organische stoffen afgeeft. Het kan de binnenlucht vervuilen. Als je astma hebt, is een tegelvloer de oplossing. Hierdoor kun je een ​​hoge luchtkwaliteit binnenshuis te behouden. Ze zijn niet alleen gemakkelijker schoon te vegen, maar ze ontgassen niet zoals andere materialen. Tegelvloeren zijn zeer effectief op ingangen waar mensen regelmatig vuil en allergenen kunnen opsporen.

Verminder de behoefte aan koeling binnenshuis


Met name stenen soorten vloeren zijn vaak koeler, zeker vergeleken met tapijt of laminaat. Tegels zijn aanlokkelijk in warme klimaten. Dit komt door het vermogen om de temperatuur in je huis koeler te behouden. In combinatie met bijvoorbeeld ventilatoren aan het plafond en een tegelvloer kan een ruimte zeer prettig maken.

Leave a Response