Uncategorized

Winterbanden op je leaseauto

254views

De winter staat op het punt om te beginnen. Dit is een moment om weer even goed naar je auto te kijken. Met vriestemperaturen die er aan zitten te komen wil je natuurlijk goed op weg. Dit geldt ook voor als de straten bedekt zijn met sneeuw of als de weg glad wordt door vrieskou. Winterbanden zijn daarbij natuurlijk cruciaal. Ze zorgen voor meer grip waarmee ongelukken dus echt voorkomen kunnen worden. Daarnaast zijn mensen vaak zekerder onderweg met winterbanden. Met een leaseauto wil je dit natuurlijk ook. Hoe dit werkt bij private en zakelijk leasen lees je in dit artikel.

Bandenspecialist

Er is goed nieuws voor mensen die bang was zelf de handen uit de mouwen te moeten steken, wie leaset kan namelijk veelal terecht bij een bandenspecialist. Hiervoor moet je natuurlijk wel in je contract hebben staan dat je gebruik wil maken van leasebanden. Dit zit er namelijk vaak niet standaard bij inbegrepen. De bandenwissel vindt plaats in oktober of november, dus wie nu nog op zijn zomerbanden rijdt is eigenlijk al te laat.

Belang van winterbanden

Sta je op het punt om een leasecontract af te sluiten en twijfel je nog over winterbanden? Wacht dan niet langer. Winterbanden zorgen er namelijk voor dat je meer grip hebt wanneer het vriest of het wegdek nat is. Het wordt dan ook afgeraden om in die omstandigheden met zomerbanden op weg te gaan. Daarnaast is het in veel landen verplicht om op winterbanden te rijden, extra belangrijk dus voor de liefhebbers van wintersport.

Opslag

Een mooie bijkomstigheid voor de leaserijders is dat de banden die niet in gebruik zijn gewoon worden opgeslagen bij de bandenmaatschappij. Je hoeft dus niet in je garage banden op te slaan. Je kan overigens vaak niet bij elke specialist terecht. Contact hiervoor je leasemaatschappij om na te gaan met welke partijen zij een contract hebben. Dit geldt tevens voor de mensen die een bedrijfswagen leasen, ook zij kunnen wisselen van banden wanneer dit in het contract is opgenomen.

Leave a Response