auto & vervoer

Zakelijke leaseauto en hypotheek: waar moet je aan denken

auto
143views

Als je een zakelijke leaseauto hebt, kan dit invloed hebben op je hypotheek. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een hypotheek. In dit artikel bespreken we waar je aan moet denken bij het combineren van een zakelijke leaseauto en een hypotheek. Lees meer over zakelijke leaseauto en hypotheek om goed voorbereid te zijn.

Invloed van een zakelijke leaseauto op je hypotheek

Een zakelijke leaseauto kan invloed hebben op de hoogte van je hypotheek. Dit komt doordat de kosten van de leaseauto worden gezien als een financiële verplichting. Hierdoor kan het zijn dat je minder kunt lenen voor je hypotheek. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het berekenen van je maximale hypotheek.

Leaseauto en bijtelling

Als je een zakelijke leaseauto ook privé gebruikt, krijg je te maken met bijtelling. Dit is een percentage van de cataloguswaarde van de auto dat bij je inkomen wordt opgeteld. Hierdoor kan je belastbaar inkomen hoger worden, wat invloed kan hebben op je hypotheek. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het berekenen van je maximale hypotheek.

Leaseauto en hypotheekaanvraag

Bij het aanvragen van een hypotheek moet je rekening houden met je zakelijke leaseauto. Je moet de kosten van de leaseauto en eventuele bijtelling opgeven bij je hypotheekaanvraag. Dit kan invloed hebben op de hoogte van je hypotheek. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het berekenen van je maximale hypotheek.

Tips voor het combineren van een zakelijke leaseauto en hypotheek

Om goed voorbereid te zijn op het combineren van een zakelijke leaseauto en hypotheek, zijn er een aantal tips die je kunt volgen:

  • Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met een zakelijke leaseauto.
  • Bereken je maximale hypotheek met en zonder leaseauto, zodat je weet wat de invloed is van de leaseauto op je hypotheek.
  • Houd rekening met eventuele bijtelling bij het berekenen van je maximale hypotheek.
  • Overweeg om je leaseauto in te ruilen voor een goedkopere auto of een auto zonder bijtelling, zodat je meer kunt lenen voor je hypotheek.

Door rekening te houden met deze tips, kun je goed voorbereid zijn op het combineren van een zakelijke leaseauto en hypotheek.