auto & vervoerentertainmenthuis en tuinkledingmannenmens&gezondheidsportvrouwen

Zelf een budget gietvloer maken? Het kan met egaline

125views

Heb je net een nieuwe woning gekocht waar nog veel in geklust moet worden, waaronder de vloer? Wie niet teveel geld wil uitgeven aan de vloer en houdt van een betonlook, kan voordelig uit zijn door de vloer te behandelen met egaline.

Budget betonvloer met egaline

Wat is egaline? Egaline -het woord verraad het al- is een egalisering voor de betonvloer. Het wordt gebruikt om raffelige, hobbelige betonvloeren egaal te maken, waarna deze bijvoorbeeld klaar is om een gietvloer aan te leggen. Egaline is dus een egalisering voor de vloer.

Het mooie anderzijds is dat je egaline óók kunt gebruiken als vloer. Heb jij een kale betonvloer liggen? In dat geval reinig je deze, stofzuig de vloer en breng een primer (hechtlaag) aan. Is de primer eenmaal droog en klaar voor behandeling, dan breng je de egaline aan. Egaline koop je in poedervorm, wat aangemaakt moet worden met water. Zorg dat je de juiste hoeveelheid egaline koopt, zodat je echt de hele vloer in een keer kunt behandelen.

Egaline verspreiden

De aangemaakte egaline verspreid je over de vloer, te beginnen in een hoek bijvoorbeeld (werk naar een uitgang toe). Egaline verspreidt zichzelf al redelijk over de vloer; met een soort platte brede kam strijk je het verder over de vloer uit. Om bubbelvorming tegen te gaan gebruik je tevens een prikroller.

Is de “egaline vloer” droog? Mooi, dan kun je deze met betonverf een prachtige beschermlaag en betonlook geven.

Leave a Response