Huis en tuin

Zelfstandig je kraan maken, denk aan deze tips

Zelfstandig je kraan maken, denk aan deze tips
50views

Een keuken is het hart van een huis. Mensen komen hier samen om te eten en te koken. Je moet dus voor alle keukenonderdelen zorgen, inclusief de gootsteen. In sommige gevallen is het vervangen van de oude kraan door nieuwe kraan onderdelen noodzakelijk. Het goede nieuws is dat er veel opties zijn en dat je er een kunt kiezen die het beste bij je keuken past. Hier zijn een aantal tips!

Let op de stijl

Een oude kraan vervangen betekent verbetering. Daarom moet je bij aankoop kijken naar de stijl van de nieuwe onderdelen. Sommige mensen kiezen misschien voor een traditioneel ontwerp omdat het past bij hun elegante keuken, terwijl anderen een moderne stijl willen met een eenvoudig ontwerp en subtiele kleuren. Een andere populaire keuze is de overgangsstijl met een perfecte balans tussen klassiek en eigentijds design.

Kies een type handgreep

Als je eenmaal een specifieke stijl kraan hebt gekozen, kun je gaan kijken naar het type handgreep. Dit heeft invloed op het comfort en de functionaliteit van de kraant. Zo is een kraan met een enkele handgreep eenvoudig in gebruik en geschikt voor mensen met een drukke keuken. Je kunt ook kiezen voor kranen met twee grepen die je keuken er verbazingwekkender uit laten zien.

Kies het montagesysteem

Je moet ook kijken naar het montagesysteem als je een oude kraan gaat vervangen door nieuwe onderdelen. Dit systeem kan zowel aan de muur als aan het aanrecht worden gemonteerd. Uiteindelijk is de keuze afhankelijk van jouw voorkeuren en bestaande aansluitpunten in je aanrechtblad. Je moet hier even goed over nadenken. Op deze manier kun je namelijk ook de juiste kraan kiezen. Huur een professional in als je je huidige kraan op een andere manier wilt monteren.

Kies de sproeifunctie

Verder moet je rekening houden met de sproeifunctie van de kraan. Hoewel veel kranen een neerklapbare functie hebben, hebben andere kranen verschillende systemen, waaronder de uittrekbare en zijwaartse sproeier. Je moet elk type onderzoeken en er een kiezen die past bij je aanrecht of gootsteen. Dus, zelfstandig een kraan maken is makkelijk dan je denkt. Houdt rekening met bovenstaande tips en je komt al een heel eind!

Leave a Response