GadgetsMannenSport

Zo bespaar je op de onderdelen van jouw motorfiets

Zo bespaar je op de onderdelen van jouw motorfiets
272views

Nu het motorseizoen weer van start is gegaan, beginnen mensen weer massaal met het onderhouden van hun favoriete voertuig, Nadat deze waarschijnlijk maanden heeft stilgestaan, vraagt dat natuurlijk wel om de nodige aandacht. Wil jij jouw motorfiets start klaar maken voor het nieuwe seizoen? En heb je de nodige uitstapjes al op de planning staan? Dan is het belangrijk om het onderhoud zo snel en effectief mogelijk voor eigen rekening te nemen. Maar wat doe je als je financiële middelen momenteel beperkt zijn? Betekent dit dat je het komende seizoen niet meer aan motorrijden toe zal komen? Of zijn er manieren om op het onderhoud te besparen?

Het geheim achter goed onderhoud is beseffen wanneer het onderhouden van je motorfiets écht noodzakelijk is. Je hoeft jouw favoriete vervoersmiddel echt niet ieder jaar voor onderhoud bij de garage te brengen. Dit is immers niet alleen heel tijdrovend, maar kan ook nog eens een ontzettend duur grapje zijn. Controleer daarom ieder jaar opnieuw je eigen motorfiets en bedenk wat er dit jaar gedaan moet worden. Vervolgens kan je gaan shoppen voor nieuwe onderdelen. Besparen op het onderhoud van een caferacer bij Caferacerwebshop is ontzettend eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Daarom zetten wij in dit artikel een aantal tips voor je op een rijtje.

Doe vergelijkend onderzoek

Het grootste voordeel van de digitale wereld is dat je heel gemakkelijk producten met elkaar kunt vergelijken. Dat geldt ook voor het kopen van nieuwe onderdelen voor jouw motorfiets. Even een nieuwe gashendel kopen, de knipperlichten vervangen of een geheel nieuwe accu laten installeren, je draait er tegenwoordig je hand niet meer voor om.

Het is echter wel belangrijk om naast de prijsverschillen ook de kwaliteit te waarborgen. Zo maken veel mensen de fout om enkel naar de prijs te kijken. Behoed je echter wel voor het maken van een miskoop. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo. Laat goedkoop geen duurkoop worden. Lees goed de recensies en doe zoveel mogelijk vergelijkend onderzoek. Zo weet je zeker dat je over de beste prijs-kwaliteitsverhouding beschikt.

Pas op met producten uit China

Steeds vaker worden er onderdelen uit China geïmporteerd. Deze zijn immers lekker goedkoop en hebben toch dezelfde functie als hier. Soms is dat waar, maar in heel veel gevallen zit er toch een addertje onder het gras. Daarom adviseren wij heel goed op te passen met de producten uit China. Deze worden misschien wel spotgoedkoop verkocht, maar dat betekent niet dat je dezelfde kwaliteit als hier in Europa mag verwachten.

De knipperlichten daar halen het bijvoorbeeld niet bij de kwalitatieve knipperlichten van Caferacerwebshop. Logisch ook, want in Europese landen worden deze aan heel wat testen blootgesteld. Pas als ze helemaal goedgekeurd zijn, mogen ze ook op de Europese markt verkocht worden. Wanneer je onderdelen in China aanschaft, mis je deze extra controle. Het is dus letterlijk een sprong in het diepe!

Zelf sleutelen

We begrijpen natuurlijk heel goed dat niet iedereen over voldoende kwaliteiten en ervaring beschikt om zelf aan zijn of haar motorfiets te gaan sleutelen. Dat laat je dan liever aan een erkende monteur over. Maak echter wel de afweging of je klein onderhoud, zoals bijvoorbeeld het verversen van de olie, niet beter zelf kunt doen. Dit zijn dingen die je gemakkelijk kunt leren en waardoor je eenvoudig veel geld kunt besparen.

Kies je toch voor de hulp van een erkende monteur? Schaf dan in elk geval wel alvast zelf de benodigde onderdelen aan. Zo voorkom je onnodige kosten. Een db killer van Caferacerwebshop.nl schaf je eenvoudig tegen een scherpe prijs aan, waar je bij een monteur al nel de hoofdprijs betaalt. Dat is makkelijk verdiend!

Leave a Response