Mannenzakelijk

Zo creëer je de beste zakelijke outfit

Zo creëer je de beste zakelijke outfit
34views

Het lijkt niet heel lastig voor mannen om tot een goede zakelijke outfit te komen. Je hebt een pak, dit combineer je met een blouse of een shirt, een paar schoenen erbij en je bent klaar. Toch kan het nog best fijn zijn om op dit gebied wat ideeën op te doen en er desnoods wat tips uit op te pikken.

Overhemd of shirt

De keuze tussen deze twee geeft gelijk een hele andere soort sfeer aan je outfit. Als je voor de ultieme zakelijke look wilt gaan, kun je het beste kiezen voor een zakelijk overhemd. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je een belangrijke afspraak hebt waar je zakelijk voor gekleed wilt zijn, maar het kan ook gewoon de dagelijkse stijl zijn voor je werk. Het hangt erg af van de werksfeer en wat de voorgeschreven dresscode is. Als je bijvoorbeeld wel zakelijk wilt zijn, maar ultiem zakelijk niet nodig is, kun je gaan voor een pak met een shirt of bijvoorbeeld een polo. Dit geeft een iets meer casual look aan je outfit, maar alsnog staat het zakelijk gecombineerd met een pak.

Soorten overhemden

Als je kiest voor het dragen van een overhemd, heb je ook nog eens de keuze uit heel veel verschillende soorten hiervan. Je hebt het klassiek overhemd, denk aan het witte of het zwarte overhemd. Maar onder klassiek kun je ook donker- of lichtblauw verstaan. Met de keuze van een van deze kleuren speel je het save en zit je eigenlijk altijd wel goed. Wil je het toch net wat speelser maken? Dan kun je kiezen voor een overhemd met een patroon of in een wat aparter kleurtje. Tegenwoordig zijn de maatstaven voor de zakelijke outfit wat soepeler geworden waardoor je niet meer aan bepaalde strenge eisen dient te voldoen. Heerlijk toch, om op die manier in te kunnen spelen op nieuwe zakelijke trends en om wat te kunnen uitproberen als het aankomt op kleur.

Het pak

Nu het voor het overhemd een beetje bepaald is wat de keuzes zijn, kun je door naar het pak. Zoals net al was gezegd, zijn er tegenwoordig niet meer zulke strenge regels als het aankomt op zakelijke outfits en hoef je niet alleen maar met een donkerblauw of zwart pak aan te komen op het werk. Je kunt dus bijvoorbeeld ook kiezen voor een grijs pak, om toch nog een beetje in de klassieke tint te blijven, maar ook kun je ervoor kiezen om voor bruin te gaan. Dit is gelijke een hele andere sfeer, maar het kan wel heel tof uitpakken. Dus naast dat je kunt spelen met de verschillende overhemden, kun je ook uitvinden wat voor soort pakken er allemaal te vinden zijn. Op het gebied van kleuren, maar ook prints en patronen, kun je allerlei verschillende kanten op.

Leave a Response