mens&gezondheid

Zo ga jij geld verdienen met jouw talent voor nagels

nagel
146views

Niks is mooier dan vers gelakte nagels. Of je nu kiest voor BIAP-behandelingen, acrylnagels of gel, de zelfverzekerdheid die een manicure oplevert is geweldig. Voel jij je ook prachtig met mooie nagels en help je vriendinnen en familie weleens met hun nagels? Dan kun je van deze passie misschien wel een mooi beroep maken. Er bestaat namelijk een opleiding speciaal voor nagelstylisten, zodat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met wat jij leuk vindt; nagels.

Een opleiding of een cursus?

Als je op de standaard manier nagelstyliste wilt worden, zul je vaak een MBO-opleiding kiezen waarbij je leert over nagels. Vaak zijn deze opleidingen voor heel de beauty wereld, waardoor je ook moet leren over massages, gezichtsbehandelingen en andere manieren van mensen in de watten leggen. Daarom is het geweldig dat je nu in een korte opleiding je volledig kunt focussen op nagelstyliste worden. Bij Nail Academy Nicolle leer je namelijk in 14 avonden of 13 dagen alles wat je moet weten om de beste nagelstyliste in je omgeving te worden. Klik hier voor meer informatie over deze super leuke opleiding die jou gaat klaarstomen voor je nieuwe beroep. Wil jij je kennis van nagels verder uitbreiden? Dan kun je ook kiezen voor een cursus van 1 of 2 dagen. Je kunt uit verschillende cursussen kiezen en zo dus alleen leren wat jij echt belangrijk vindt.

De belangrijkste kwaliteiten van een professionele nagelstyliste

Als jij serieus aan de slag wilt gaan met het verzorgen en opfleuren van nagels, zul je verschillende kwaliteiten in huis moeten hebben. Dit begint allemaal natuurlijk met een vaste hand, zodat je de mooiste creaties netjes op iemands nagel kan zetten. Maar er komt nog veel meer kijken bij een goede nagelstyliste.

Een luisterend oor

Veel mensen komen voor een manicure langs bij de nagelstyliste, maar het wordt erg fijn gevonden als ze hier ook lekker van zich af kunnen praten. Vervelende vrienden of collega’s, vreselijke gebeurtenissen in hun leven of gewoon een verhaal over hoe hun ochtend verlopen is. Jij bent er om het allemaal aan te horen en ervoor te zorgen dat jouw klant zich weer beter voelt. Luister goed naar wat je allemaal te horen krijgt en reageer vriendelijk en geduldig. Natuurlijk kun je jouw vaste klanten wel adviseren als ze voor de zoveelste keer tegen hetzelfde probleem aanlopen, maar wees hier altijd voorzichtig mee. Hoe meer input jij geeft, hoe meer je verkeerd kunt doen in de ogen van je klant. Jouw focus ligt altijd op de nagels, maar het is altijd fijn als een klant zich gehoord en begrepen voelt. Zorg dus dat je altijd positief en rustig bent als je klanten ontvangt.

Echte verwennerij

Het is ook altijd fijn als je meer kunt betekenen voor je klanten. Zie je dat hun handen wat droog zijn? Raad ze een goede handcrème aan of geef ze een tester cadeau. Willen ze een keer een vriendin meenemen? Biedt aan om haar nagels tegen een combinatiekorting ook te lakken. Maak de handen van je klant schoon door gebruik te maken van een lekker warme, zachte handdoek en ga niet te ruw met de handen van je klant om. Zo voelt het voor hen eventjes alsof ze in de zevende hemel zijn beland. Zorg voor ontspannen muziek, biedt iets te drinken aan en zorg ervoor dat je klanten comfortabel kunnen zitten. Als jij precies weet wat jouw klanten nodig hebben en waardoor zij zich helemaal verwend voelen, dan zul je al snel merken dat klanten graag bij je terugkomen. Ze maken ook nog eens reclame voor je, omdat ze aan iedereen jouw prachtige vakkundige werk laten zien en vertellen hoe fijn ze het bij jou vinden.

Lekker schoon

Voor klanten is het heel fijn als ze bij jou binnenkomen en alles er schoon en netjes bij staat. Dan weten ze zeker dat ze zonder nare ontstekingen en schimmels weer bij je weglopen. Zorg er daarom voor dat alle ruimtes waar je klanten ontvangt zo schoon mogelijk zijn en ook alle spullen die je gebruikt, moeten er schoon en netjes bij staan. Ook al is het logisch dat je een potje nagellak bij meerdere klanten gebruikt, is het niet fijn om daaraan herinnerd te worden door gedroogde stukken lak aan het potje dat je voor je klant pakt. Zorg er dus voor dat jij en je locatie er schoon uitzien en lekker fris ruiken.

Durf jij het aan?

Professioneel nagelstyliste worden gaat dus om meer dan alleen je talent en vaste hand. Naast alles wat hier benoemd is, zul je op een gegeven moment ook stappen kunnen maken naar een eigen bedrijfje en dan zul je aan allerlei eisen moeten voldoen bij de Kamer van Koophandel en extra belastingen betalen. Het is dus nogal wat om hiervoor te kiezen, maar als je het echt wilt dan leer je in ieder geval de beste nagelstyliste tips en trucjes bij Nail Academy Nicolle.

8 Comments

  1. La compatibilité du logiciel de suivi mobile est très bonne et il est compatible avec presque tous les appareils Android et iOS. Après avoir installé le logiciel de suivi sur le téléphone cible, vous pouvez afficher l’historique des appels du téléphone, les messages de conversation, les photos, les vidéos, suivre la position GPS de l’appareil, activer le microphone du téléphone et enregistrer l’emplacement environnant.

  2. Copper scrap reclamation services Environmental copper processing Resource conservation in metal scrap industry
    Copper cable recycling equipment, Metal scrap refurbishing services, Copper scrap yard

    Metal recyclability, Copper scrap purchasing contracts, Copper cable scrap logistics, Scrap metal refurbishing

  3. Scrap metal purchasing Ferrous alloy Iron waste reclaiming

    Ferrous material pick-up services, Iron scrap, Metal scrap recovery depot

Leave a Response