Travel

Zo heb jij een onvergetelijke vakantie in Kroatië

37views

Ben jij van plan naar Kroatië op zeilvakantie te gaan? Dat klinkt als een slim idee. Het land is namelijk een prachtige plek om te genieten van de ultieme zonvakantie. Of je dat nu doet vanaf het land door een festival te pakken of door met een zeilboot langs de kust te varen. Hoewel dat laatste toch wel echt wordt aangeraden. Ben je benieuwd hoe jij het beste jouw zeilvakantie kan inrichten? Lees dan gauw verder.

Wanneer kan je het beste gaan varen? 

Hoewel het lijkt alsof de zon altijd schijnt in Kroatië, is het toch belangrijk dat je rekening houdt met het weer. Er heerst hier een mediteraans, continentaal klimaat. Dat houdt in dat er vier seizoenen zijn en het vooral in het voor- en najaar heerlijk weer is om te gaan varen. In de zomer kan het nog weleens te droog zijn. Daarnaast is het dan erg druk in het land met andere toeristen en daar heb je natuurlijk liever geen last van. 

Wat zijn de regels in Kroatië? 

In Kroatië zijn ze vrij streng wat betreft verschillende dingen. Allereerst ben je verplicht om een vaarbewijs te hebben. Als jouw zeilboot langer dan drie meter is, dan moet je een KVB1 en KVB2 vaarbewijs hebben. En vaar je met een motorboot of zeiljacht? Dan heb je een volledig vaarbewijs nodig. Had je dat nog niet bedacht en sta je nu aan de haven zonder boot? Dan kan je er gelukkig voor kiezen om tijdens je zeilvakantie het examen af te leggen om alsnog je hele vaarbewijs te halen. Kost je wel driehonderd euro en een paar dagen, maar dan kan je vervolgens wel heerlijk genieten van jouw zeilvakantie. 

Wat betreft alcohol moet je ook de regels niet onderschatten. In Kroatië zijn ze ook op deze regel heel streng. Je mag namelijk een alcoholpromille hebben van 0. Dus dat betekent dat degene die vaart ook geen enkele alcoholische versnapering mag nuttigen. Vergeet dat niet, als je met een biertje in de hand aan het stuur wordt betrapt, ben je nog niet jarig. 

Waar kan je het beste heen varen? 

Je kan je boot in Zadar alvast boeken. Dat is een van de mooiste plekken om een zeilreis te doen. Het is een van de best bewaarde geheimen van Kroatië en absoluut een plek die je niet mag missen. De stad ligt iets meer in het noorden van Dubrovnik en Split. Je kan hier niet alleen prachtig zeilen, maar er is ook nog eens veel geschiedenis om te ontdekken. Er zijn Romeinse ruïnes maar ook er is ook Venetiaanse architectuur die jou meer kunnen vertellen over de geschiedenis van het land. Daarnaast vind je hier prachtige stranden, kan je naar een van de drukbezochte festivals of je gaat naar een van de nationale parken voor een mooie wandeling. 

Leave a Response