sport

Zo kies je de juiste boiler

121views

Een boiler is misschien niet het leukste item in huis om voor te shoppen. Maar toch is hij erg belangrijk. Zonder boiler heb je namelijk geen warm water. Ook kan de locatie en het soort boiler van grote invloed zijn. Wij geven wat handige tips en adviezen om deze keuze wat makkelijker voor je te maken.

Wat voor boiler heb ik nodig?

Doordat er tegenwoordig veel verschillende boilers aangeboden worden is het lastig door de bomen het bos nog te zien. Daarom is het handig je in eerste instantie te richten op twee dingen; namelijk het type boiler en het volume van een boiler. In principe kan je onderscheid maken tussen twee boilers. Enerzijds heb je de keukenboiler en anderzijds is er de standaard elektrische boiler. Beide geven warm water maar hebben net een andere functie in het huis. Binnen deze twee type boilers zijn er verder ook nog verschillende opties beschikbaar.

Keukenboiler of elektrische boiler

De naam van de keukenboiler zegt al waarvoor deze dient in huis. Deze is voornamelijk geschikt voor het verwarmen van water in de keuken. Het boilervat van een keukenboiler heeft te weinig capaciteit om ook water voor andere delen in het huis te verwarmen. Daarentegen is het een uitstekende boiler voor in de keuken. Handen wassen, een schoonmaak emmer vullen of een grote afwas met de hand doen is allemaal mogelijk met deze boiler. De keukenboiler is vaak een aanvulling op de hoofdboiler. Zo ben je niet alleen daarvan afhankelijk en heb je altijd snel op een specifieke locatie warm water.

Een standaard elektrische boiler heeft een groter volume dan de keukenboiler. Daarom worden deze boilers vaak gebruikt voor het verwarmen van water in de badkamer en de rest van het huis. Door de grote capaciteit van het boilervat kan er bijvoorbeeld makkelijk lang en warm gedoucht worden. Ook dient deze boiler voor het gebruik van de wasbakken of voor het vol laten lopen van een bad.

Hoeveel liter water heb je nodig?

Het volume van de boiler hangt vooral af van het aantal mensen met wie je woont. Voor één persoon wordt doorgaans een boiler van 30 liter geadviseerd. Maar voor 2 á 3 personen wordt al snel een 80 liter boiler aangeraden. Laat je daarom goed informeren voordat je zomaar een boiler aanschaft. Voor een gemiddelde douchebeurt van 9 minuten is namelijk al zo’n 30 liter water nodig. Maar heb je bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of douche je simpelweg gewoon korter dan de gemiddelde mens, dan heeft dit ook invloed op het boilervolume. Het zou zonde zijn als je te veel geld uitgeeft voor een te grote boiler. 

Welke boiler je ook kiest, zorg in ieder geval dat deze goed aansluit op jouw persoonlijke wensen. Je wilt natuurlijk niet na een paar minuten al onder een koude douche staan of onnodig veel elektriciteit verbruiken!

9 Comments

  1. The most common reasons for infidelity between couples are infidelity and lack of trust. In an age without cell phones or the internet, issues of distrust and disloyalty were less of an issue than they are today.

  2. Scrap copper suppliers Industrial copper dismantling Metal scrap reprocessing
    Copper cable scrap export trends, Metal waste recycling company, Copper radiator scrap buyer

    Metal recovery solutions, Scrap copper market trends, Copper cable recycling efficiency, Metal recycling and recovery services

  3. Industrial metal waste disposal Ferrous metal salvage Iron waste salvage

    Ferrous material recycling solutions provider, Iron disposal solutions, Scrap metal relocation and recycling

Leave a Response